2. helmikuuta 2011

Tänään lämmitetään eilistä.

Tänään syödään eilisen tähteitä, mutta ne on ihan huipputähteet.

Testasin eilen ensimmäistä kertaa tomaatti-kookos-chili-soppaa. Ystäväni H on antanut reseptin minulle jo aikoja, aikoja sitten. Testaaminen on jäänyt, koska mies ei lämpene (hyvällä tavalla) kookokselle. Todella helppo tehdä ja älyttömän hyvää. Sen verran maistuu kookokselle, että ei-kookos-ihmisille kannattaa olla eilistä pastaa jääkaapissa.

Ystävä H - SOPPA syntyy seuraavasti:

4 tl öljyä (ei kai kukaan oikeasti mittaa kuullotusöljyn määrää)
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen chili (siemenet pois)
4 tomaattia
1 tölkki paseraattua tomaattia (laitoin 400g, ei ollut tölkkejä)
1 tölkki chili-tomaattimurskaa (laitoin 350g, ei ollut tämäkään tölkissä)
1 tölkki (n. 350ml) kookosmaitoa
1 tl suolaa + mustapippuria

Silppua siput+chili, kuullota hetki öljyssä, lisää kuutioidut tomaatit ja kuullota hetki lisää. Lisää tomaattipurkkien sisällöt ja keitä viitisen minuuttia. Lisää kookosmaito ja mausteet. Soseuta, jos haluat. Mä halusin. Mä soseutan aina ihan kaiken, jos se on vaan yhtään sallittua. Tän ympärille voi kasailla aasialaista tarjottavaa tai jotain meksikolaistyyppistä tarjottavaa. Taco-lastut olisi varmaan aika hyviä. Maistuu maukkaalta myös seuraavana päivänä lämmitettynä. Juuri testasin lounaan muodossa.


Itse tein sopan rinnalle sämpylöitä. Niiden ohje on bongattu Pieni kaunis elämä-blogista. Helpot sämpylät, joita voi muokkailla kaapin sisällön mukaan.

PÄHKINÄISET PORKKANASÄMPYLÄT (20 kpl, mä teen pellille näppärästi menevät 16 kpl)

500g porkkanasosetta (tee itse tai pakasteena kaupan pakastealtaasta)
1 ps kuivahiivaa
n. 9½ dl sämpyläjauhoja (ei ollut tuollaisia, joten sekoitin vehnä-, graham- ja hiivaleipäjauhomixin)
2 rkl siirappia
1/2 tl suolaa
1½ dl suolapähkinöitä (ei ollut, joten kaivoin pähkinäsekoituksesta vaaleita kuorettomia pähkinöitä ja heitin perään pikkasen suolaa rouhimisvaiheessa)
1/2 dl öljyä

Lämmitä sose 42 asteeseen. Sekoita hiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää soseeseen. Rouhi pähkinät pieneksi. Taas pääsi käyttämään soseuttajaa ja sen lisäosia! Lisää kaikki aineet soseeseen = tee siis taikina! Kohota taikina ja pyöritä sämpylät ja kohota taas. 225 astetta ja noin 8 minuuttia.

P.S.

Olisipa ihanaa, jos olisin yhtä innostunut siivoamisesta kuin keittiöpuuhista. Pitää varmaan aloittaa osio "siivousblogi". Voin sitten jakaa siivousvinkkejä tai ainakin puhelinnumeroita hyville siivousalan yrittäjille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!