Kävin tänään kiertelemässä paikallisia hihhuliruokakauppoja, koska haluaisin kokeilla tehdä itse raakasuklaata. Kaikki asiat, joihin on liitetty sana suklaa uppoavat minuun kuin veitsi voihin. Kävin katselemassa erilaisia raakasuklaa.com-sivustolla ehdotettuja aineita. Saa siinä muutaman euron laittaa jonoon raakasuklaan tekovaiheessa.
Omenalimppu
5 dl maitoa
50g hiivaa (laitoin itse pussillisen kuivahiivaa)
2 tl suolaa
1 tl kanelia
3-4 dl pakastettua vähäsokerista omenahilloa tai omenaraastetta
3 dl ruisjauhoja
12-14 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 dl öljyä
Liuota hiiva haaleaan maitoon (tai elä nykyaikaa kuivahiivan kanssa). Lisää suola, sokeri (josta ei ole mainintaa ainelistassa, laitoin lusikallisen), kaneli ja omenahillo tai -raaste. Alusta taikina jauhoilla. Lisää loppuvaiheessa öljy. Sitten kohotetaan taikina, sitten tehdään kolme limppua ja taas kohotellaan. Haarukalla pistellään limppuja (tää unohtu kyllä). Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia. Voit paistamisen loppuvaiheessa voidella limppuja siirappivesiseoksella. (seos odottaa uunin vieressä)
Tämä resepti on Kiireisen kokkaajan keittokirjasta, vaikka ei tätä kyllä kiireessä kannata ruveta tekemään kaikkine nostamisineen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista. Ilahduin!