14. maaliskuuta 2013

Pätkiskakkua.

Viime viikolla leivoin töihin, aamupalaveriin, mukaan Pätkiskakkua. Leipomisessa menen pääsääntöisesti aidan matalimmasta kohdasta alitse, joka siis tarkoittaa kuiva...eiku kahvikakku-tyyppisiä tekeleitä. Kerää aineet yhteen, sekoita ja kaada vuokaan. Tällä mentiin taas. Kakku oli ihan ok ja mukavat työkaverini kehuivat tuotosta - niinkuin aina. Hyvä yleisö lujittaa mun uskoa mun leipuriminääni. Itse voin kertoa, että pätkistä olisi voinut olla enemmän. Ostin sellaisen Pätkis-pussin ja se olisi pitänyt laittaa taikinaan kokonaan. Kakku oli myös liian tukevaa. En osaa sanoa, että miksi, mutta ehkä sitä olisi pitänyt vatkata enemmän.

Tässä kuitenkin googlesta etsimäni resepti. Helppoa ja hyvää. Tätä oli helppo tehdä myös suht luomuna, koska tähän tuli näitä kaapin perusluomuaineita: vehnäjauhot, kananmunat, voi, jogurtti, kaakao...

5dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
3 kananmunaa
2tl vaniljaa / vaniljasokeria
3tl leivinjauhetta
3rkl kaakaojauhetta
150g margariinia (käytin voita)
5 Pätkis-patukkaa
2dl Bulgarian jogurttia (käytin turkkilaista)

Sulata voi/margariini ja pätkikset kattilassa / mikrossa. Anna jäähtyä. Sekoita muut kuivat aineet, paitsi sokeri. Vaahdota sokeri ja munat. Yhdistä kaikki. Paista voidellussa vuoassa 175 asteessa alatasolla 40-45min.

Lähde: kotikokki.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!