15. lokakuuta 2013

Lihaton lokakuu: Punajuuripihvit

Näihin punajuuripihveihin katselin netistä muutamiakin ohjeita, mutta päälähde on Eilistä paistoa - blogi.

 Punajuuripihvit

2 isoa ja 6 pientä punajuurta
1/2 dl psylliumia
2dl kiehuvaa vettä
1 kasvisliemikuutio
2 munaa
1 sipuli
pala paprikaa
silputtua ruohosipulia
pala fetajuustoa
jauhettua mustapippuria

Punajuurista poistin kannat pois ja pilkoin pienemmiksi. Punajuurilohkot surrautin silpuksi, samoin sipulin ja paprikan. Sitten sekoitin mukaan psylliumin. Mulla oli samalla juureksia keittymässä, että sieltä nappasin pari desiä kiehuvaa vettä silpun sekaan ja lisäsin liemikuution. Sitten lisäsin fetan,  ruohosipulin, munat ja mustapippurin. Kaikki lusikalla sekaisin.

Pihvit paistoin paistinpannulla luomuvoissa. Tein pieniä pihvejä. Lusikalla laitoin toiselle kämmenelle taikinaa ja painelin pihviksi. Viisi pihviä mahtui aina samalla paistinpannulle.Onnistui tosi hyvin, pysyi kasassa ja oli helppo siirtää pois pannulta. Suojakäsineitä suosittelen. Ennen kuin laitat käsineet, niin suosittelen laittamaan valot, valitsemaan säilytysrasian, ottamaan riittävästi voita esiin jne.

Käytin ensimmäistä kertaa ikinä psylliumia sidosaineena, joka tekee näistä pihveistä viljattomia. Ei tarvitse vehnäjauhoja tai muita jauhoja laittaa. Myllynparas kertoo nettisivuillaan, että "Psyllium on intialaisen Plantago ovata -kasvin jauhettuja siemeniä. Siemenet ovat hyvin kuitupitoisia. Psylliumsiemenkuorijauheella on samoja ominaisuuksia kuin gluteenilla, se antaa leivonnaisille sitkoa ja kuohkeutta."

Pihvejä tuli parikymmentä eli näillä pärjäillään taas muutama päivä. Toivottavasti säilyvät hyvin. Näitä aion tehdä toistekin. Yllättävän helppo oli tehdä. Paistamiseen menee hetkinen aikaa, mutta muuten kaikki menee vaan surruttimeen ja loput aineet sekoitellaan lusikalla sekaan. Punajuuri aina mietityttää, että onko vaikea aines ja sotkee ja ties vaikka mitä. Mikään punajuurilegenda ei ole totta. Vanha lehti auki, jonka päällä poistaa kannat ja taikinaa käsitellessä voi käyttää muovi- tms. hanskoja, jos haluaa. Go punajuuri go!

Pihvi näyttää tosi isolta, mutta mä vaan maistoin eli tämä on pieni lautanen, jossa on pari lusikallista muussia ja pihvi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!