8. lokakuuta 2013

Lihaton lokakuu: paprika-linssikeitto ja lanttusipsit.

Lihattomasta lokakuusta (ja en oikeasti vaan tästä kuusta, vaan lihansyönnin vähentämisestä ylipäänsä) innostuneena, olen etsiskellyt ja lukenut erilaisia ruokablogeja. Ruokablogeja on ihan loputtomasti ja suuri osa niistä on innostavia, laadukkaita ja hyviä kasvisreseptejä pullollaan. Ei tartte kasvissyöjän tyytyä pelkkään herne-maissi-paprikaan.

Tänään keitin maukkaan paprika-linssikeiton ja yhdistin siihen lanttusipsit. Ajattelin, että lanttusipsit sopisivat keiton kylkeen hyvin - ja keittovalmisteluissa piti uuni kuumentaa 250 asteeseen paprikoita varten, joten kyllähän uunille piti keksiä lämmitystä varten toinenkin syy. Sipseillä on vielä sama lämpötila, joten astetta ekologisempi lämmitys. Kyllä sipsit sopivat hyvin tähän ja esim. nachot tai hyvä leipä.



Tässä linkit ohjeisiin ja samalla kahteen ruokablogiin. Chocochili-blogi on kasvisruokataivas ja sen ohessa on vielä liikuntablogi samalta kirjoittajalta. Herkku ja Koukku-blogiin en vielä ehtinyt syvemmin tutustua, mutta lanttusipsien ohjeen löysin sieltä lanttua googletellessa.

Paprika-linssikeitto:
http://chocochili.net/2010/03/paahdettu-paprika-linssikeitto

Lanttusipsejä:
http://herkkujakoukku.blogspot.fi/2012/05/fenkolisipseja-lanttusipseja.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!