17. tammikuuta 2012

"Sä voisit leipoa jotain...."

Työkaveri K ehdotti eilen, että jospa mä leipoisin jotain töihin. Pyyntö tuli hiukan puun takaa ja ehkä vähän huumorimielellä. Asiaa mietittyäni päätinkin laittaa uunin lämpiämään. Tänään sitten laitettiin töissä suut makiaksi! Nämä on mun elämäni ensimmäiset mokkapalat. Resepti on Kotiruoka-kirjasta, jolla ystäväni A muisti meitä häälahjana. Keittokirja on hyvä lahjaidea kyllä.

Mokkapalat

4 luomumunaa
3 dl sokeria
150g luomuvoita
2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta (sitä oikeeta)
5 dl venhäjauhoja (laitoin 2dl luomutäysjyvää, loput sit normia)

Kuorrutus
4 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta (ed. sitä oikeeta)
2 tl vaniljasokeria
50g sulatettua luomuvoita
noin 4 rkl kahvia (keitettyä&Reilua)

Koristeeksi nomparelleja / kookoshiutaleita.

Tehdään kakkutaikina: munat&sokeri vaahdoksi, kuivat aineet sekaisin ja lisätään ne sekä maito ja sulatettu voi vuorotellen taikinaan---sekoitellaan. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Paistetaan keskitasossa 200c-asteessa 15-20 minuuttia. Muista keittää kahvi!
Kuorrutukseen kuivat aineet sekaisin, lisää voi ja kuuma kahvi. Sekoittele, kunnes saat sopivan notkean seoksen. Mä en ihan tiennyt mitä tämä "sopivan notkea seos" tarkoitti, joten sekoitin ensimmäisestä erästä vähän turhan paksun seoksen. Sitä ei levitettynä riittänyt ihan koko levylle. Jouduin tekemään toisen erän kuorrutetta. Siitä tuli parempaa ja palat sai tuplakuorrutuksen. Tuplasuklaakuorrutus ei voi olla koskaan väärin. Kuorrutus siis levitellään vaikka veitsellä siihen kakun päälle. Sit laitoin noita nomparelleja siihen päälle. Appelsiininmakuisia, sopii hyvin suklaan kanssa.


Mä vielä painoin piparimuotilla siitä irti pikkuleivoksia....ja jäljelle jääneet reunapalat jäi kotisyöntiin. Nams!!!

4 kommenttia:

  1. No kyllä olikin sitte jo korkea aika tehä mokkapaloja... :) Aikoihin en oo tehny, seuraavalla kerralla päälle kookoshiutaleita ja varastan sun muotti-idean!

    VastaaPoista
  2. Ei oo tullut tehtyä, kun mulla ei pitkään ollut kahvinkeitintä...tai rehellisesti sanottuna :) mä en vaan toi tehdä pellillistä suklaajuttua vaan kotikäyttöön. Ahmatti iskee. Tuo piparimuotti oli muuten oikeasti ihan oma idea ja se tuli ihan just ennen kuin otin veitsen esiin palojen leikkausta varten. Onneksi tuli ennen leikkausta, ettei tarttenut tehdä toista pellillistä! :) Aika monta ällää pelti-sanan eri muodoissa! T. Seena

    VastaaPoista
  3. nonparallellejen kanssa ne on lemmenpaloja:) hyvä muotti idea:) pipari muoteilla voi tehdä myös joulutorttuja. mä tein viimeks täytteellä vaniljarahka ja ja omena-kaneli marmeladi! Hyviä tuli:)
    suski

    VastaaPoista
  4. Kivoja vinkkejä! Musta ne olisi ollut lemmenpaloja, jos oisin käyttänyt sydänmuottia! ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Ilahduin!