21. toukokuuta 2014

Hernerisotto Nigella Lawsonin tapaan.

Hernerisotto voi kuulostaa aikasen pliisulta, mutta tämä ei sitä ole. Maku korvaa puuttuvan ulkonäön. Rakentajakin tykkää. Tätä tullaan syömään meillä kyllästymiseen asti. Ohje voi ekaksi näyttää siltä, että siinä on liian monta vaihetta arkiruoaksi, mutta ei siinä ole. Riisin keittelyn ohessa voi puuhailla jotain muita keittiöhommia ja keitellä rauhassa koko litra kasvislientä sekaan (vaikka tuntuisi, että riisi olisi valmis jo puolen litran jälkeen.)

Kahden hengen annos

40g voita (about)
200g  pakasteherneitä
1 litra kasvislientä (about)
2 rkl parmesaaniraastetta (about)
muskottipähkinää (pakollinen osa reseptiä)
mustapippuria
1 pieni sipuli
loraus öljyä
200 g risottoriisiä
0,75 dl valkoviiniä tai vermuttia

Laita 1/3 voista kattilaan ja kun se on sulanut, lisää herneet ja kypsennä niitä välillä sekoittaen pari minuuttia. Ota pois puolet herneistä ja jäljelle jäävään osaan lisää kauhallinen kasvislientä. Laita kattilan päälle kansi ja anna herneiden kypsyä hiljaa kiehuen viitisen minuuttia (kunnes ne ovat pehmeitä). Muussaa tämä seos sauvasekoittimella ja lisää siihen 1 rkl (ja vähän extraa...) parmesaania ja voita ja hippunen mustapippuria ja muskottipähkinää. (Mä on niin löytänyt muskottipähkinän tämän ruoan kautta ja testannut sitä ihan kaikkeen - ja sehän sopii tosi moneen.)

Silppua sipuli hienoksi ja sulata ruokalusikallinen voita ja loraus öljyä pannulla. Paista sipulia sekoitellen viitisen minuutttia. Lisää sitten riisi ja kuullota sitä, kunnes jokainen jyvänen kiiltelee rasvasta. Lisää viini tai vermutti ja sen jälkeen kauhallinen kuumaa kasvislientä ja sekoittele kunnes liemi on imeytynyt riiseihin. Jatka kasvisliemen lisäämistä kauhallinen kerrallaan ja anna kiehua rauhassa ennen kuin taas lisäät lientä. Puolessa välissä keittelyä lisää kokonaiset herneet ja jatka kasvisliemen lisäämistä kauhallinen kerrallaan. Keittele kunnes riisi on kypsää ja risotto kermaista. Koko litra lientä menee kyllä, kun on malttia matkassa.

Kun olet tyytyväinen risoton kypsyyteen, lisää herneseos ja sekoita hyvin. Maista, tarvittaessa mausta ja lisää sitten vielä parmesaania ja voita - sekoita hyvin. Hifistelijä laittaa lisää parmesaania annoksen päälle ja haluamansa yrtit.


(Reseptin lähde: Nigella Lawson: How to Eat)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!