22. joulukuuta 2013

Gluteeniton taatelikakku.

Tänään leivoin ensimmäiset gluteenittomat joululeivonnaiset, joihin netistä löytyy muuten ohjeita jokaiseen makuun ja tarpeeseen. Tänään tein siis taatelikakkua. Näissä kakuissa on se ongelma, että ei niitä viitsi maistaa etukäteen visuaalisen ilmeen vuoksi - mutta taikina oli tosi namia, joten ei kai se uunissa voi pilalle mennä!?

Mitä tarvitaan ja miten tehdään?

3dl vettä
1,5dl sokeria
250g kivettömiä taateleita
200g voita
2 kananmunaa
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
3,5dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Laita vesi ja sokeri kattilaan, pilko taatelit murusiksi varmistaen, että mukaan ei ole jäänyt kiviä. Lisää kattilaan. Keitä seosta miedolla lämmöllä kunnes se on paksua ja suht tasaista.  Ota kattila pois levyltä ja paloittele voi mukaan sulamaan, jäähdytä kunnolla. Kun seos on jäähtynyt, lisää kaksi kananmunaa hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää nämä taikinaan siivilän läpi. Sekoita kevyesti. Voitele rengasvuoka hyvin ja kaada taikina siihen. Paisto uunin alatasolla 175 asteessa n.50-60 minuuttia. 
Lähde: funizzas.blogspot.fi


P.S. Pipareita paistoin kaupan valmiista gluteenittomasta taikinasta. Muutamia keksejä maistoin ja sanoisin, että ne maistuu vaaleilta ihan ok pipareilta. Joulutortut tehtiin myös valmiista taikinasta, mutta ne on ihan gluteiinin kanssa. En niin välitä joulutortuista, niin jätetään edes ne tänä vuonna välistä. Huomenna paistuu gluteeniton joululeipä, johon pähkinät tänään jo availin valmiiksi...ja ehkä jotain muutakin hyvää. Joulun keittiöhommat ison kuusen katveessa tuovat mukavaa joulun tunnelmaa tuoksuineen ja joulumusiikin tahtiin. Sosiaalisessa mediassa eilen käytiin keskutelua joulutunteista ja siitä onko niitä välttämättä, ikäkin kuulemma niitä vie pois. Monen asian eteen tässä elämässä on tehtävä hommia ja joulutunnelma on varmasti yksi niistä! Nyt lähden käymään koiran kanssa ulkona ja takaisin tullessa voisin kuvitella meillä tuoksuvan joulun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!