22. marraskuuta 2013

Kaikki muffinssit eivät tule pussista.

Minulla oli sitruunoita, kananmunia ja gluteenittomia jauhoja.

Tein sitruunamuffinsseja. Ensimmäisenä päivänä ne olivat hyviä. Seuraavina päivinä ne olivat hyviä, mutta muffinssit muuttuivat tahmaisiksi ja paperit irtoavat niistä jääkaapissa. Nämä pari gluteenitonta leipomiskertaa on mennyt ihan kunnialla. Jossain vaiheessa voisi kokeilla paistaa leipää. Pakkasessa on kaupasta ostettu gluteeniton leipä, mutta sitä on jo syöty viikkoja. Leipää ei ole tehnyt yhtään mieli, vaikka voisi kuvitella, että leipää olisi eniten ikävä. Rainbow-merkillä on tosi hyviä gluteenittomia näkkäreitä. Niitä on tehnyt mieli syödä!


Sitruunamuffinssien resepti Semper-jauhojen sivuilta:

2 munaa
½ dl vettä
1 dl juoksevaa margariinia
1 ½ dl sokeria
2 ½ dl Semper gluteenitonta jauhoseosta
1½ tl leivinjauhetta
½ raastettu sitruunan kuori (pese huolella ennen raastamista ja pilko kuori hienoksi)
1 rkl sitruunan mehua
Sekoita ainekset ja vatkaa n. 5 – 6 min. Lisää sitruunamehu ja -kuori vatkaamisen loppussa.
Jaa taikina vuokiin. Paista 200 °C:ssa n. 15 – 20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!