Näin pimeänä aikana moni etsii sitä iloa ja jaksamista märkään harmauteen. Itse suosittelen kaikille hyväntekeväisyyteen osallistumista. Antaa omaa aikaansa ja osaamista sitten lähelle tai kauas, niin kyllä hommasta saa niin paljon iloa ja fiilistä itsellensä. Ihmiset, jotka lähtevät sohvilta tekemään duunia toisten hyväksi, he ovat ihan oma rotunsa ja voin kertoa, että he ovat huippuja. Tuntuu tosi etuoikeutetulta touhuta niin upeiden ihmisten kanssa. Viime lauantaina tavattiin taas kansallisesti ja tällä kertaa ihanassa Turussa. Vaihdettiin ideoita, kokemuksia ja iloittiin tämän vuoden saavutuksista. Tänä syksynä toiminnalle on nostanut hattua itsemme lisäksi myös muutama virallisempi taho.
Naisten Pankin toiminta sai kansallisen palkinnon, kun meidän vapaaehtoisverkosto eli Naisten Pankki valittiin Vuoden 2012 varainhankkijaksi. Palkitsijana toimi Vastuullinen Lahjoittaminen ry. Palkinnon perusteluissa sanottiin:
"Palkinnolla annetaan tunnustusta Naisten Pankin tuhansien vapaaehtoisten työlle. Kuluneen vuoden aikana Naisten Pankin vapaaehtoiset ovat järjestäneet 30 paikkakunnalla ympäri Suomea yli 500 tapahtumaa, joilla on kerätty satoja tuhansia euroja kehitysmaiden naisten tukemiseksi. Naisten Pankki on verkosto, johon halutaan mukaan, jossa saa toteuttaa itseään ja josta saa rikkautta omaankin elämään. Vetovoima syntyy hyväntuulisesta, sinnikkäästä ja perinteisiä raja-aitoja puskevasta arkipäivän aktivismista. Naisten Pankki kasvaa ja on tullut jäädäkseen."
Tämä kansallinen tunnustus vei Naisten Pankin Hollantiin Global Awards for Fundraising 2012 -kilpailun Outstanding Volunteer (erinomainen vapaaehtoinen) -sarjaan ehdokkaaksi. Kyseessä on kansainvälisesti arvostetuin innovatiivisia varainhankintakeinoja koskeva palkinto. Sarjan voitti intialainen Reeta Sabharwal Action For Autism-järjestöstä, joka kerää varoja autismia sairastavien järjestölle Intiassa. Naisten Pankki sijoittui kolmen parhaan joukkoon. Hienoa Action For Autism ja Naisten Pankki!

Joku muukin kuin minä, on siis ajatellut, että tämä voisi olla sellaista toimintaa, jossa kannattaa olla mukana. Mä luulen, että ne 10 000 kehitysmaiden naista, jotka ovat saaneet elämällensä uuden suunnan vuoden 2007 Naisten Pankin perustamisen jälkeen, ovat samaa mieltä.
Tekstilainaukset, lähde ja tietoa Naisten Pankista: www.naistenpankki.fi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista. Ilahduin!