14. lokakuuta 2011

Aikuiset syö kaalilaatikkoa.

Mä syön melkein mitä vaan, mutta en kuitenkaan. Kaalikääryleet ja kaalilaatikko aiheuttavat minussa kauhun väristyksiä. Maanantai-iltana sain kuitenkin päähäni tehdä kaalilaatikkoa, koska havaitsin kaapissa olevan kaalia ja jauhelihaa. Menin jälleen Valion sivuille katsomaan reseptejä ja siinähän se oli etusivulla: kaalilaatikon ohje. Olisihan se jo aika kasvaa aikuiseksi ja opetella syömään kaalilaatikkoa!

Kaalilaatikko oli helppo tehdä, se tuoksui ihan kaalilaatikolle (yak) ja se myös maistui kaalilaatikolle (yak). Hassuinta tässä on, että se oli periaatteessa tosi hyvää, mutta ei kuitenkaan. Se haju/tuoksu toi mieleen kaamean kaalilaatikon, josta mä en tykkää. Maku oli onnistunut, koska ruoka maistui kaalilaatikolta. Onnistunutta kaalilaatikkoa, joka oli hyvää, jos ois niinku tykännyt.

Arvatkaa onko sitä pitänyt nyt pari kertaa syödä, olen syöttänyt sitä jopa koiralle ja on mieskin sitä syönyt. Voin kertoa, että se on loputon kaalilaatikko. Se ei lopu koskaan. Mä en halua olla aikuinen, joka tykkää kaalilaatikosta.

Jos joku kuitenkin tykkää kaalilaatikosta, niin laatikko on helppo tehdä ja on maukasta.

Valmistusaineet
1kg valkokaalia
2 isoa sipulia
2 rkl voita/marg
ripaus suolaa
pienempi ripaus jauhettua valkopippuria
2 rkl meiramia
siirappia
1 dl puuroriisiä
2 dl ruokakermaa
6 dl maitoa
Tee näin:
Suikaloi kaali.
Hauduta se kokoon pienessä vesimäärässä tilavassa kattilassa. Valuta.
Hienonna sipulit. Paista ne rasvassa jauhelihan kanssa.
Mausta.
Sekoita jauheliha-sipuliseos ja raaka riisi kaalin joukkoon.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää ruokakerma ja maito.
Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 1 1/2 t. Peitä vuoka leivinpaperilla tai foliolla, kun pinta on saanut sopivasti väriä. Tarjoa puolukkasurvoksen kera.
Lähde: valio.fi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!