15. elokuuta 2012

Testissä sitruunainen pasta. Nam.

Kysyin serkultani T:lta reseptejä, joihin saisi sitruunoita kulutettua. Sain mm. tämän pasta-ohjeen ja onhan nam-nam! Serkkuni asuu Italiassa ja eikö olekin juuri sellaista simppeliä ruokaa, joka Italiasta tulee mieleen.
Tämä on helppoa ja edullista tehdä myös luomutuotteista. Kaikki muu löytyi luomuna kaapista, paitsi parmesaani.

Linguine al limone

-750g linguine tai spaghettia, tai mitä vaan pastaa (laitoin 500g täysjyväspaghettia)
 -2 keltuaista
-2dl kermaa
-50g Parmesaania
-yhden sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
-pari nokaretta voita

1) Pastavesi kiehumaan... raasta isoon kulhoon sitruunankuori, purista joukkoon sitruunan mehu, lisää kerma, keltuaiset ja parmesaani ja sekoita ihan sen verran että sekoittuvat.
2)Kun pasta on 'al dente' valuta ja heitä takaisin kattilaan voin kanssa ja pyörittele sen verran että voi sulaa ja pasta vähän kiiltää.
3) Kaada pasta kulhoon kastikkeen päälle ja sekoita. Persiljaa päälle tai voi kokeilla myös basilikaa. Parmesaania saa lisätä, ja pippuria jos haluaa. Joskus on sitruuna niin hapan, että kannattaa laittaa vaan puolikkaan sitruunan mehu - tän ei pidä olla hapanta!

P.S. Miehen mielestä oli liian sitruunaista, mun mielestä ihan täydellistä. Makuasioista ei voi kiistellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!