Simppelit ohjeet on mukavia, kun tekee jotain hyvää iltapalaksi. Ei tartte sen kummempia aineita eikä ihmettelyjä. Ohje on Yhteishyvä-lehden siitä ruokaliitteestä viime marraskuulta.
Banaanipiirakka
noin 12 palaa
200g margariinia (käytin luomuvoita)
2 dl sokeria (en laittanut ihan kahta desiä, ettei olisi taas ällömakeeta, banaanikin on niin makea)
3 luomukananmunaa
4 dl venhnäjauhoja (käytin 3dl normijauhoi ja 1dl täysjyvävehnäjauhoja)
1 dl kauraleseitä (laitoin 1dl luomuspelttileseitä, kun ei ollut muita)
2 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl jauhettua pomeranssinkuorta
3 banaania
1 dl luomukuohukermaa
Pinnalle: valmista sokerikuorrutetta (en mä tällaisia, loput luomukermat vaahdoksi ja vattui)
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kuori ja murskaa banaanit haarukalla soseeksi. Lisää rasva-munaseokseen kuivat aineet, banaanisose ja kerma ja kääntele tasaiseksi seokseksi. Levitä taikina noin 25x35 sentin kokoisen uunivuoan tai -pellin pohjalle. Paista piirakka 175-asteiseen uunin keskitasossa noin 35 min. Nosta piirakka jäähtymään ritilän päälle (what?). En nostanut. Leikkaa paloiksi ja halukkaat voi sitten kuorrutella raitoja tms. pintaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista. Ilahduin!