30. lokakuuta 2013

Raksalta: Jääkaappi.

Voisi kuvitella, että uusi jääkaappi on yksi helpoimmista asioista rakennusprojektissa.

Kaikkea sitä ihminen kuvitteleekin!

Kylmälaitteet meille tilattiin jo kesällä muiden kodinkoneiden kanssa.

Jokunen viikko sitten kylmäkaapit olisi voinut nostaa keittiöön niille varattuihin kaappeihin, mutta sitten meiltä puuttui riittävästi voimaa niiden siirtämiseen autotallista keittiöön. (taas yksi hyvä syy käydä kuntosalilla) Lopulta riittävä voima saatiin paikalle ja kylmälaitteet löysivät paikkansa.

Jääkaappipakastimet ovat integroitavaa mallia, joten ne pitää viimeistellä sitten ovilla. Integroitavat ovet voidaan kiinnittää kylmälaitteisiin kahdella eri tavalla: halutulla ja ei-halutulla. (jos haluat oppia integroitavista jääkaapin ovista, niin pahoittelen, epäonnistunut haku)

Integroitavat kylmälaitteet meillä ihan vaan kyläilemässä.

No, siis tuli aika kiinnittää kaapinovet kylmälaitteisiin. Ja kyllä. Näissä kylmälaitteissa oli se ei-toivottu-tapa kiinnittää integroitavat ovet. Nämä eivät olletkaan ne laitteet, jotka olimme tilanneet. Tässä vaiheessa rakennusprojektia mikään vastoinkäyminen ei jaksa enää innostaa kovinkaan paljon, eikun kohti uusia epäonnistumisia vaan.

Asia on siltä osin kunnossa, että näistä kylmälaitteista oli käyty pitkiä keskusteluja sähköpostilla ja kaikki tilaustiedot olivat kirjoissa ja kansissa. Kodinkoneliike selvitti asian ja ensi viikolla meille tulee uudet kylmälaitteet. Ne, mitkä oli tilattu.

Saimme luvan käyttää tätä väärää kylmälaitetta sen aikaa, kunnes ne oikeat laitteet ensi viikolla saapuvat. (Mitä luulette, että tulevatko ensi viikolla?) Onhan meillä toki ollut kellarissa raksa-aikainen lainajääkaappi koko ajan, mutta kyllähän se harmittaa juosta kerrosten väliä keittiön ja jääkaapin välillä. Näitä ensimmäisen maailman ongelmia taas, eikä edes hävetä. Kuntosalilla viitsin käydä, mutta jääkaapille pääsemiseksi täytyy juosta jotakin rappusia - ei pysty.

Sitten joskus niiden oikeiden kylmälaitteiden tullessa, on tarkoitus pitää vain toista jääkaappi-pakastinta kylmänä ja toinen on sitten varalla, jos joskus tarvitaan enemmän kylmätilaa. (tai joku muu tässä talossa tarvitsee enemmän kylmätilaa)

2 kommenttia:

  1. Eli ne kaksi tapaa ovat kalusteovi kiinni jääkaapin oveen... tai niin että kalusteovella on omat saranat ja sitten ovet kiinnitetään toisiinsa liukukiskolla... muovinen liukukisko mekanismi kestää varmasti vuoden mutta ei ole takuita kestääkö pidempään... eli meille tulee ovi kiinni oveen versio...

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! Meille tulee myös ovi kiinni oveen versio ja ihan samasta syystä kuin teilläkin. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Ilahduin!