4. lokakuuta 2013

Lihaton lokakuu: Mausteinen kasvispata.

Illalliseksi tein tänään mausteista kasvispataa. Ihana intialaistyyppinen tuoksu ruuassa, niin kuin maustelistasta varmasti osaatte jo tuoksutella. Kurkumaa mulla ei ollut, mutta muut mausteet löytyivät kaapista. Mun versiossa on vain tölkillinen kikherneitä eli ei papuja ollenkaan. Tämä on niitä ruokia, jotka ovat parhaillaan huomenna - kun ovat yön muhineet jääkaapissa. Kannattaa antaa porista reilusti, jos ei ole kiire. Oheen keitin puikulaperunat, jotka ovat niin näpsiä, kun kypsyvät nopeammin kuin normipotut. Tykkään.



Mausteinen kasvispata


 4 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
kanelia
1 rkl
kurkumaa
1,5 tl
kardemummaa
1 tl
juustokuminaa
1 tl
tuoretta inkivääriä raastettuna tai 2 tl kuivattua inkivääriä
2-3
sipulia
2-3
valkosipulinkynttä
4
porkkanaa
2 tlk
tomaattimurskaa
1 tl
kikherneitä
1 tlk
kidneypapuja

suolaa

rouhittua mustapippuria

tuoretta persiljaa ja korianteria


1. Kuutioi sipulit ja porkkanat. Hienonna valkosipulin kynnet mahdollisimman pieneksi. Kuumenna paistinpannussa öljy ja mausteet. Lisää sipulit ja porkkanat ja kuullota niitä mausteöljyssä, kunnes ovat pehmentyneet hieman ja saaneet kauniin värin. 2. Huuhtele ja valuta kikherneet ja pavut lävikössä. Lisää pannuun tomaattimurska ja papuseos. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua kannen alla vähintään 10 minuuttia (voi olla jopa 30 minuuttia). Koristele lopuksi tuoreella persiljalla tai korianterilla. Mausteiksi sopii myös tähtianikset ja kanelitanko.

Lähde: E. Haakana / Kotiliesi.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!