Mausteinen kasvispata
4 rkl
|
oliiviöljyä
|
1 rkl
|
kanelia
|
1 rkl
|
kurkumaa
|
1,5 tl
|
kardemummaa
|
1 tl
|
juustokuminaa
|
1 tl
|
tuoretta
inkivääriä raastettuna tai 2 tl kuivattua inkivääriä
|
2-3
|
sipulia
|
2-3
|
valkosipulinkynttä
|
4
|
porkkanaa
|
2 tlk
|
tomaattimurskaa
|
1 tl
|
kikherneitä
|
1 tlk
|
kidneypapuja
|
suolaa
|
|
rouhittua
mustapippuria
|
|
tuoretta
persiljaa ja korianteria
|
1. Kuutioi
sipulit ja porkkanat. Hienonna valkosipulin kynnet mahdollisimman pieneksi.
Kuumenna paistinpannussa öljy ja mausteet. Lisää sipulit ja porkkanat ja
kuullota niitä mausteöljyssä, kunnes ovat pehmentyneet hieman ja saaneet
kauniin värin. 2. Huuhtele
ja valuta kikherneet ja pavut lävikössä. Lisää pannuun tomaattimurska ja
papuseos. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua kannen alla vähintään 10
minuuttia (voi olla jopa 30 minuuttia). Koristele lopuksi tuoreella persiljalla
tai korianterilla. Mausteiksi sopii myös tähtianikset ja kanelitanko.
Lähde: E. Haakana
/ Kotiliesi.fi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista. Ilahduin!