25. lokakuuta 2013

Lihaton lokakuu: kasvistonnikala-muka-pizza.

Meillä ei usein syödä pizzaa. Kotitekoista pizzaa teemme vielä harvemmin. Kaikki jauhoinen ruoka on nyt kuitenkin luonnollisesti (?) mielen päällä, kun tietää niiden jääneen pois ruokavaliosta. Pienellä etsinnällä löysin tosi monta erilaista vaihtoehtoa tehdä pizzapohjaa vastaava tuote viljattomasti.


Ensimmäisen testi-muka-pizzapohja, jossa sekoitettiin:

1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
100g juustoraastetta
1tl leivinjauhetta
2rkl psyllium-kuitua

Taikina levitettiin pellille ja paistettiin vartti 225 asteessa, otetaan pohja uunista ja levitetään omat täytteet. Sitten takaisin uuniin ja annetaan olla kunnes juusto on sulanut. Ei mennyt niinku Strömsöössä, kun oli tosi tuskan takana saada leikattua tästä palaa ilman että se meni ihan mössöksi. Oli oikein hyvää, mutta kyllähän siinä oli munakkaan makua - pizzamauste muistutti Italiasta. Tästä tuli kuitenkin ihan tosi maukas lounas seuraavaksi päiväksi, kun hyvinkin kovalla kädellä keräsin kaikki lautaselle mössöksi ja lämmitin. Ei paha muka-pizza.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!