2. lokakuuta 2013

Lihaton lokakuu*: Lehtikaalipasta


Tänään raksasiivoilun välillä tein tämän nopean lounaan. Nam. 
 
Lehtikaalipasta

500 g pastaa
150 g (1 pss) lehtikaalia
4-5 valkosipulinkynttä
1 dl auringonkukansiemeniä
3-4 rkl öljyä
250 g tomaattia
suolaa ja pippuria
pecorino-juustoa (parmesaanilla mentiin)

Huuhtele lehtikaali, poista kova lehtiruoti ja silppua lehdet hienoksi silpuksi. Kuori valkosipuli ja silppua. Pilko tomaatit hienoiksi. Laita pasta kiehumaan. Kuumenna 3 rkl öljyä paistinpannulla. Paista valkosipulia alle minuuttia ja lisää lehtikaalisilppu. Paista noin 5 minuuttia ja lisää auringonkukansiemenet pannulle. Paista kunnes lehtikaali on muuttunut tummanvihreäksi ja pehmennyt ja kunnes siemenet saavat hieman väriä. Lisää tässä kohtaa hieman lisää öljyä pannulle ja mausta suolalla. Valuta pasta. Lisää pastan sekaan seos paistinpannulta, sekä tomaattisilppu. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.
Lähde: http://ruoka.ts.fi/ripaus-hyppysellinen/lehtikaalipasta-on-namia

* Lihattomassa lokakuussa on hyvää se, että se haastaa kaikki ajattelemaan omia ruokavalintoja. Ei tartte mennä nollasta sataan ruokavaliomuutosten kanssa, vaan pienikin muutos on askel parempaan. Jos Lihaton lokakuu on sulle ihan neverhöörd, niin KVG. Mähän olen sekasyöjä, joka luontevasti kuitenkin useimmiten valitsee kasvis- tai kalavaihtoehdon. Lihaa tulee syötyä välillä aika ajattelematta, joten tässä kuussa ajatellaan enemmän vaihtoehtoja lihalle ja ollaan ilman punaista lihaa, kanaa ja kalkkunaa. Ei pitäisi olla hankala case, mutta miten jatkossa? Oletteko mukana jollakin tavalla? Parhaat kasvisruokareseptit voi laittaa kommentteihin. Kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!