14. lokakuuta 2013

Lihaton lokakuu: Purjo-perunasosekeitto

Loppuviikon keitosta jäi puolet tuorejuustosta jääkaappiin, joten eilen keiteltiin toinen sosekeitto, johon tuorejuusto meni. Meni myös loput perunat ja just sen kokoinen purjo, kun kotona oli ja sipulia kuorin muutaman. (Mittaako joku oikeasti näitä määriä? Mitä on 100g sipulia?) Keiton kanssa syötiin porkkanatikkuja ja humusta sekä punajuurileipääkin vielä oli. Niin ja ohje tässä:

Purjo-perunasosekeitto 

5 keskikokoista perunaa
200g purjoa
100 sipulia
1-2 rkl voita
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria
100g tuorejuustoa, esim. italian yrtit
(suolaa)

Paloittele, kuumenna perunoita, purjoa sekä sipulia hetki voissa, laita mukaan vesi ja mausteet, kun ovat pehmenneet, niin sitten soseuta ja lisää tuorejuusto. Lähteenä pirkka.fi.

P.S. Oli oikein hyvää vielä tänään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!