4. lokakuuta 2013

Lihaton lokakuu: Kesäkurpitsapasta

Eilen Lihaton lokakuu oli aiheena Etelä-Suomen Sanomien ruokapalstalla. Lehdestä sai poimia kasvisruokaohjeita tai olla sama mieltää aviisin päätoimittajan kanssa siitä, että Lihaton lokakuu on väärään aikaan vuodesta. Mikä olisikaan se oikea aika valkoihoiselle, keski-ikäiselle, länsimaiselle miehelle. Oiskohan se ajankohta sellaista neverhöörd-osastoa. Minä kuitenkin poimin kokkailua varten reseptin kesäkurpitsapastalle, kun kaikki ainekset löytyivät jo valmiina kotoa. Kuvat ovat pannassa, kun ei täällä raksakodissa nyt jaksa edes etsiä kameraa - eikä edes puhelinta. Värikästä, helppoa ja hyvää!

Kesäkurpitsapasta

1 valkosipulinkynsi (lehdessä kirjoitettu erikseen, mutta eikö tämä ole yhdyssana)
1 iso kesäkurpitsa
2 tomaattia
200g täysjyväpastaa
öljyä paistamiseen
päälle basilika-rucolaöljy:
tuoretta basilikaa
50g rucolaa
ripaus merisuolaa
pinnalle: parmesaania

Keitä pasta kypsäksi. Viipaloi kesäkurpitsa juustohöylällä ohuiksi siivuiksi, paista paistinpannulla öljyssä kypsiksi. Lisää kuutioidut tomaatit ja hienonnettu valkosipuli. Paista vielä hetki ja lisää ripaus suolaa ja mustapippuria ja sekoita pastan sekaan. Laita basilikaöljyn ainekset tehosekoittimeen ja hurauta tasaiseksi. Viimeistele pasta öljyllä ja parmesaanilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!