8. tammikuuta 2015

Värikäs perunasalaatti

Tässä hyvä ja helposti muunneltava perunasalaattiresepti. Kuitenkin hiukan kaikki keventelee salaa tai avoimesti tammikuussa. Sokeritonkin on, kun jättää kastikkeestakin sokerin pois. Ajatelkaa, että tämmöisessä salaatissakin on sokeria. Niin, salaatissa. *hymy*
Tää annos on 12:toista, mutta salaatti säilyy useamman päivän jääkaapissa ja viimeisen annoksen laitoin mikron kautta. Olikin yht´äkkiä lämmin ruoka. Juhlistin blogin 4-vuotispäivää. *hymy*
 
1 kg perunoita
2 rkl öljyä
1 rkl vettä
1 rkl valkoviinietikkaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 (80 g) punasipuli
3-4 (n. 60 g) kevätsipulia
250 g retiisejä
1/2 dl tilliä / laitoin kuivatettua
150 g kurkkua 
1 rs (250 g) pieniä tomaatteja
 
Kastike
2 dl kermaviiliä
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
1/2 tl sokeria
1/2 dl tilliä hienonnettuna / laitoin kuivatettua
1/2 (n. 70 g) punaista paprikaa 


  • 1. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä. Kuori ja leikkaa perunat pieniksi lohkoiksi. Vatkaa öljy, vesi, viinietikka sekä suola ja pippuri sekaisin ja sekoita hyvin perunoiden joukkoon. Peitä ja anna maustua kylmässä muutama tunti, mielellään yli yön.
  • 2. Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa puolikkaat lehdenohuiksi viipaleiksi ja hajota ne suikaleiksi. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi.
  • 3. Pese retiisit, poista kannat ja leikkaa pieniksi lohkoiksi. Hienonna tilli. Säästä puolet tillistä kastiketta varten ja sekoita loput sipuleiden ja retiisilohkojen kanssa perunoiden joukkoon. Lusikoi salaatti kulhoon tai laakealle vadille.
  • 4. Halkaise kurkku ja leikkaa viipaleiksi. Halkaise huuhdotut tomaatit. Koristele salaatti kurkkuviipaleilla ja tomaateilla.
  • 5. Mausta kermaviili viinietikalla, suolalla ja sokerilla. Sekoita joukkoon tilli. Hienonna puhdistettu paprika ja sekoita silppu kastikkeeseen. Levitä kastike raidoiksi salaatin päälle. 
  • Lähde: www.k-ruoka.fi
  •  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!