Tässä hyvä ja helposti muunneltava perunasalaattiresepti. Kuitenkin hiukan kaikki keventelee salaa tai avoimesti tammikuussa. Sokeritonkin on, kun jättää kastikkeestakin sokerin pois. Ajatelkaa, että tämmöisessä salaatissakin on sokeria. Niin, salaatissa.
*hymy*
- Tää annos on 12:toista, mutta salaatti säilyy useamman päivän jääkaapissa ja viimeisen annoksen laitoin mikron kautta. Olikin yht´äkkiä lämmin ruoka. Juhlistin blogin 4-vuotispäivää. *hymy*
-
- 1 kg perunoita
-
2 rkl öljyä
-
1 rkl vettä
-
1 rkl valkoviinietikkaa
-
1/2 tl suolaa
-
mustapippuria
-
1 (80 g) punasipuli
-
3-4 (n. 60 g) kevätsipulia
-
250 g retiisejä
-
1/2 dl tilliä / laitoin kuivatettua
-
150 g kurkkua
-
1 rs (250 g) pieniä tomaatteja
-
- Kastike
-
2 dl kermaviiliä
-
1 rkl valkoviinietikkaa
-
suolaa
-
1/2 tl sokeria
-
1/2 dl tilliä hienonnettuna / laitoin kuivatettua
-
1/2 (n. 70 g) punaista paprikaa
-
1.
Keitä perunat suolalla
maustetussa vedessä ja jäähdytä. Kuori ja leikkaa perunat pieniksi
lohkoiksi. Vatkaa öljy, vesi, viinietikka sekä suola ja pippuri sekaisin
ja sekoita hyvin perunoiden joukkoon. Peitä ja anna maustua kylmässä
muutama tunti, mielellään yli yön.
-
2.
Kuori ja halkaise punasipuli.
Leikkaa puolikkaat lehdenohuiksi viipaleiksi ja hajota ne suikaleiksi.
Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi.
-
3.
Pese retiisit, poista kannat
ja leikkaa pieniksi lohkoiksi. Hienonna tilli. Säästä puolet tillistä
kastiketta varten ja sekoita loput sipuleiden ja retiisilohkojen kanssa
perunoiden joukkoon. Lusikoi salaatti kulhoon tai laakealle vadille.
-
4.
Halkaise kurkku ja leikkaa viipaleiksi. Halkaise huuhdotut tomaatit. Koristele salaatti kurkkuviipaleilla ja tomaateilla.
-
5.
Mausta kermaviili
viinietikalla, suolalla
ja sokerilla. Sekoita joukkoon tilli. Hienonna
puhdistettu paprika ja sekoita silppu kastikkeeseen. Levitä kastike
raidoiksi salaatin päälle.
- Lähde: www.k-ruoka.fi
-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista. Ilahduin!