28. tammikuuta 2015

Hasselpähkinä-tattariuunipuuro.

Olen vuosikymmeniä luullut, että en pidä uunipuuroista. (Tarhaikäisenä en pitänyt, joten en voi pitää aikuisenakaan.) Joulun alla opettelin tekemään riisipuuron uunissa ja sehän onkin tosi hyvää. (Kaikki kiva on aina siellä comfort zonen toisella puolen.)

Uunipuuro on myös kätevä aamupalaruoka, jonka voi laittaa uuniin aamukoiralenkin ajaksi ja helppo lämmittää tulevien päivien nälänselättäjäksi.

Aina ei voi kuitenkaan syödä riisipuuroa ja vaihteluksi etsin tattaripuuroreseptiä. Chocochill-blogi ei petä koskaan ja sieltä löytyi tämä tattariuunipuuro.

3,5dl kokonaisia tattarisuurimoita
1l hasselpähkinä-riisimaitoa
1tl kardemummaa
0,5tl suolaa
2tl rypsiöljyä

Kuumenna uuni 200c, huuhtele suurimot ensin kuumalla, sitten kylmällä vedellä. Laita suurimot uunivuokaan, kuumenna hasselpähkinä-riisimaito ja lisää se vuokaan kardemumman, suolan ja rypsiöljyn kanssa. (Minulle on tällä viikolla kerrottu, että rypsiöljy sekoittaa ihmisen luontaisen omegatasapainon, joten muukin rasva käynee, jos ruokafilosofiaasi ei rypsi käy.) Puuro on uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes neste on imeytynyt ja suurimot pehmentyneet. Anna puuron vetäytyä ennen tarjoilua.

Resepti: www.chochili.net


Mustikat ja jogurtit vielä kylkeen ja herkutelemaan. Omenasose sopisi varmasti hyvin tämän puuron kanssa ja erilaiset marjat toki. Jos et laita maitopohjaista jogurttia, niin tämä on vegaaninen annos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!