Suosittelen kyllä näyttelyä vähän erilaiseksi Tallinnan reissun ohjelmaksi. Museoon on helppo kävellä keskustasta tai satamasta eikä taksikaan varmasti kalliiksi tule. Näyttely on sijoitettu uuteen Lennusadam -museoon. Museo itsessään on massiivinen vanha lentokonehalli ja perusnäyttelyssä on varmasti ihmeteltävää esimerkiksi lapsiperheille tai muuten tekniikasta kiinnostuneille. Titanic-näyttely on sitten meille aikuisille. Aikuisen on hyvä osata joko viroa, englantia tai venäjää, koska näyttelyssä on paljon kirjallista aineistoa, joka vie näyttelyä eteenpäin.
Aluksi käydään läpi sitä maailman tilannetta, johon Titanic rakennettiin: minkälaisia laivoja muuten oli käytössä, kerrotaan varustamoista ja matkustuksen tarpeista. Näyttely jatkuu käyden läpi Titanicin rakentamista lähtöpäivän tapahtumiin, on laivan kokoluokan ja sen hyvin modernilta tuntuvien palveluiden esittelyä sekä sitten neitsytmatkan etenemistä jäävuoren kohtaamiseen asti. Uppoamisyön tapahtumat käydään läpi minuutti minuutilta. Laivalla olleiden ihmisten tarinoita kuvineen on paljon. Titaniciin kuuluu myös aina jonkinlainen salaperäisyyden varjo ja sitäkin raotetaan ja uppoamiseen liittyneitä enteitä esitellään.
Lopuksi kerrotaan myös Titanicin hylyn löytymisestä vuodelta 1985. Näyttelyssä on esillä erilaista tavaraa, jota Titanicista on nostettu sen löytymisen jälkeen. On astioita, matkatavaroita, laivan osia ja sisustustavaraa. Näyttelytilaan on rakennettu myös kopioita Titanicin erilaisista hyteistä, hyttikäytävästä ja pääportaikosta. Jokainen näyttelykävijä saa itsellensä yhden laivalla olleen identiteetin ja näyttelyssä olevalta seinältä voit tarkistaa olisitko sinä ollut selvinneiden vai hukkuneiden listalla. (jos vain tajuaa sen tehdä)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista. Ilahduin!