10. tammikuuta 2014

Gluteeniton aamiainen kotona.

Mä syön aamupalan joka päivä. Joskus syön kaksikin aamupalaa. Ensiksi herättyäni syön jonkun hedelmän tai viilin. Koiralenkki. Toinen isompi aamiainen. Aamupala ei ole muuttunut muuten kuin tuotteet on vaihdettu gluteenittomiksi. Leipä on vaihtunut gluteenittomaksi näkkileiväksi. Aikaisemmin en koskaan syönyt maissihiutaleita. Nyt olen niitä ostanut ja ihan hyviähän ne on, kun laittaa sekaan hedelmää, marjoja tai pähkinää sekä maitoa. Mieluummin kuitenkin mysliä kuin muroja. Kaurapuuroa syön edelleen. Ostin gluteenitonta kaurapuuroa paketillisen, mutta asiaan perehdyttyäni totesin, että kauran voin pitää ruokavaliossani mukana ihan normaalina versionakin. Syön kaurapuuroa pari kertaa viikossa. Kauran merkitys suolen hyvinvoinnille nähdään pääsääntöisesti hyvänä. Kauransyönnin säätely on myös helppoa, koska sitä syön vain puurona. Mies toi kotiin kerran 100 prosenttisen kauraleivän. Se oli kyllä hyvää. Sinä päivänä, kun herään hillittömään oikean leivän himoon, jota ei saa parannettua kuin LEIVÄLLÄ - niin on hyvä tietää, että 100 prosenttinen kauraleipä on olemassa.


Gluteenittomien tuotteiden lisäksi aamuisin tulee syötyä smoothieita, joissa on sitten maitotuotteita, hedelmiä, pähkinöitä, mehuja ja kaikkea mitä kaapista sattuu löytymään. Jos ei jaksa/ehdi/halua surrauttaa, niin sitten samoja tuotteita sellaisenaan. Kananmunia olen yrittänyt opetella syömään aktiivisemmin. Keitetyistä munista tykkään, kunhan vaan muistan niitä keittää. Munakkaista en niin välitä, mutta tarkoitus on opetella niitäkin syömään. Viikonloppuisin sitten voi enemmän hifistellä ja näitä kaikenlaisia reseptejä täälläkin välillä on ollut tarjolla. Toki niistä osa on nyt vanhentuneita omalta osaltani, mutta nyt sitten kehitellään uusia. Muistattehan tän yksinkertaisen letun, parasta.

1 kommentti:

  1. Ihana tää blogi!! Mun äiti on ollut aina gluteeniton ja nyt viimeisen vuoden aikana ollaan vatsaongelmien kanssa jouduttu siirtymään gluteenittomaksi koko perhe... Mukavaa lukea näitä vinkkejä ja muita! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Ilahduin!