24. helmikuuta 2011

What to wear in Dubai?

Olen tosiaan tullut aikuiseksi, koska olen jo pidempään miettinyt Dubain matkalle, muslimimaahan, soveltuvia vaatteita. Miten aikuista on sekin, että kaivoin vaatteita esille jo tänään, vaikka lähtöpäivä on vasta huomenna.

Dubai on ns. länsimainen muslimimaa, mutta muslimimaa on muslimaa ja silloin on kunnioitettava maan tapoja muun muassa pukeutumisella. Eikä mitään pusutteluja sitten julkisilla paikoilla, eikä yksin shoppailemaan.

Nettisivusto www.wikihow.com kertoo Dubaissa pukeutumisesta seuraavaa: "Don't show too much skin. A general rule of thumb is: Nothing above the lower thighs, nothing with no sleeves, no deep necks, and no midriffs."

Dubain lentokentän sivuilla annetaan pari hyvää vinkkiä: "Women are well advised to
carry a shawl to cover their shoulders when wearing sleeveless dresses, and consider
wearing leggings under short skirts." Inhottaa ajatus pitää legginsejä lämpöisessä, mutta siihen olen valmiimpi kuin rahtaamaan mukana huivia, jota joutuu koko ajan nostamaan ja asettelemaan.


Näillä tiedoilla ja aiemmin luettujen lähteiden innoittamina aloitin vaatekaapin perkaamisen. Aloitin homman laittamalla vaatteita roikkumaan henkareihin. Ne vaatteet, joista jää henkarit näkymään olkapäiden tapaan siirretään heti syrjään. Ei kannata turhaan sellaisia vaatteita edes ottaa mukaan. Kerrankin jää olkapäät polttamatta kuuman arskan alla!


On tullut matka, jos toinenkin tehtyä, mutta harvemmin olen lähtenyt pakkasesta lämpöön. Lapsena niin tehtiin, mutta ei enää näin aikuisena. Yes, kolmas "aikuisena" tässä postauksessa. Vihdoinkin olen löytänyt tän blogin punaisen langan. 

No niin, mihin jäinkään? Niin, näin talvella joutuu todella oikein kaivamaan esiin aurinkovaatteet ja kokeilemaan ne läpi. Mahtuuko päälle ja tässä tapauksessa näkyykö olkapäät sekä/tai polvet. Kokeilin kaikki läpi. Pidin jalassa legginsejä, jotta heti näki onko kyseinen asu ja legginsit mitenkään mahdollinen yhdistelmä. Huh! Kaikki on käyty läpi. Mukaan löytyi mekkoja, parit housut ja caprit, kasa t-paitoja, hame, ohuen ohut puuvillatakki shaalin tilalle, löysät juoksukamat, uimapuku, kolmet legginsit ja enää tarttee päättää kenkien kohtalo.  Sit ois vähän silityshommia edessä. Ei varmaan auta istua odottamassa sitä sisäkköä.

Virtualtourist.comissa muistutetaan vielä: "Ladies, if you show too much skin, everyone will think you're a prostitute." Sitähän emme toki halua.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa matkaa mussu!!
    Vetäkääpä sitte maitohappobakteeria napaan ettei tuu ikäviä tuliaisia:)
    t. Anna

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anna! Hapottelut aloitettu jo viikko sitten. Yritetään olla ihanasti!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Ilahduin!