6. helmikuuta 2011

Omenaa ja juustoa liikkujan iltapalaksi

Eilen illalla juoksulenkin jälkeen tankkasin miehen kanssa ähkyt tämän ohjeen avulla. Tää resepti on neljälle ja se on sitä ihan oikeasti. Yksi omena-juusto-setti per henkilö on riittävä. Kaksi per tyyppi toki meni alas.

JUUSTOISET-KAURAOMENAT

4 omenaa
200g leipäjuustoa
täyte:
1 dl tummaa sokeria (laitoin fariinisokeria)
1 dl tummaa siirappia
1 dl runsaskuit. kaurahiutaleita (laitoin 4-viljanhiutaleita)
3 rkl  voita/marg. (laitoin voita)

Pese ja poista siemenkodat. Halkaise vaakatasossa sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita täyte. Leikkaa juusto omenaviipaleiden kokoisiksi paloiksi. Kokoa, vuorotellen väleihin täyteseosta ja juustoa. Mä leikkasin juustopalat ohuemmiksi, koska muuten keoista ois tullut tosi korkeita. Lisäksi laitoin joka kerrokseen täytettä: täytin siemenkotareiän ja voitelin täytettä omenapalan päälle, sitten ohut juustopala, omena ja uudestaan täytettä reikään ja voidellen...Nosta uunivuokaan ja paista 175 astetta noin 30 minuuttia. Voitele omenoita paiston aikana vuokaan kertyvällä liemellä. Tosiaan nuo sokerit, siirapit ja voit sulavat nesteeksi vuokaan ja jäävät suurelta osin syömättä. Ei siis niin makeaa kuin aluksi voisi ajatella! Puutikulla voi kokeilla kypsyyttä.
 Resepti bongattu Kauneus ja terveys-lehdestä 11/2010.

P.S.
Perjantaina tyttöin kanssa nautimme juustoa ja viiniä. Upean värinen punaisella pestolla maustettu juusto oli uusi ja maukas tuttavuus. Nams. Nams.

Lauantaiaamuna kävimme Jimin kanssa torilta hakemassa aamiaiselle karjalanpiirakoita ja pienestä kivijalkaleipomosta ihania kotitekoisenoloisia ja -makuisia, todella kosteita Runebergintorttuja. Ensi lauantaina joutuu ehkä testaamaan paikan laskiaispullat. Viime vuoden helmikuussa olin herkuttomalla ja jäi kaikki helmikuun herkut välistä. Nyt otetaan korkojen kera takaisin!

2 kommenttia:

  1. Mahtaa olla herkkua! Mitähän vois pistää leipäjuuston tilalle italialaisversiossa? Meillä oli vielä kotitekoisenoloisempia ja -makuisempia torttuja - omasta uunista! Nam!

    VastaaPoista
  2. Oli herkkua kyllä, suosittelen! Kai siellä Italiassa vasta pehmeitä juustoja löytyykin? Kuvittelen teidän juustotarjonnan olevan tosi bueno. :)
    Mä harkitsin torttujen tekemistä, mutta jäi nyt ainakin tänä vuonna harkitsemisvaiheeseen. Ajattelin etten viitsi tehdä montaa, kun ne tulee sitten syötyä. Lopulta ostin itse nuo neljä ja mies oli jo tietämättäni ostanut kaksi, joten tulihan niitä kuitenkin runsaasti syötyä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Ilahduin!