1. helmikuuta 2011

Häpeä suomalaisen naisen puolesta.

Tänä aamuna meni puurot taas vaihteeksi vääräänkurkkuun, kun menin lukemaan uutisointia Henna Virkkusesta (ESS 1.2.2011). Hän siis toimii maamme opetusministerinä. Mielestäni hän ei alunperinkään ollut kirkkain tähti tehtävään, mutta minun mielipiteeni ei tässä asiassa ole kovinkaan keskeinen.

Tämän aamun lehdessä kerrottiin opetusministerin matkasta Saudi-Arabiaan. Otsikko hehkutti, että Henna Virkkusesta tuli julkkis Saudeissa. Hyvältä kuulostaa. Suomalaista naisosaamista maailmalle, sen me osaamme. Hienoa. Ministeri Virkkunen oli käynyt tutustumassa vain naisille tarkoitettuun yliopistoon, johon myöskään delegaation miehet eivät voineet tulla mukaan. Yliopisto on todellakin vain naisille ja kampuksella opiskelijat pukeutuvuat länsimaiseen tyyliin. (Ministeri Virkkuselle voisin tähän vielä täsmentää, että he pukeutuvat länsimaisesti, koska miehiä ei ollut paikalla). Kaikki kuulostaa oikein hyvältä ja ollaan todellakin suomalaisten naisten vahvoilla alueilla ja toivottavasti naisministerin vierailu herätti opiskelijoissa paljon opiskeluintoa ja toivetta loistavasta tulevaisuudesta. Tietyissä tilanteissa matkalla myös ministeri ja delegaation naiset olivat pukeutuneet julkisella paikalla naisille vaadittavaan abaya-kaapuun. Tämä on täysin ymmärrettävää, koska on kohteliasta kunnioittaa paikallisia tapoja, jotta saadaan tehtyä matkan tarkoituksena ollutta kauppaa Saudien kanssa.

Mikä sitten sai puuron menemään vääräänkurkkuun?
Toimittajat toki sitten kyselivät ministeri Virkkuselta, että miltäs tämä abaya-kaapu tuntuu? Mitä vastaa länsimainen nainen, ministeri ja kansamme kansankynttilä ja edustaja maailmalla? Hän toki vastaa, että "delegaationi naiset ovat tottuneet asuun nopeasti" ja nauraen ilmoittaa, etttä "Tällainen pukeutuminen on oikeastaan aika vaivatonta."  Miten surullisia ja tyhmiä tällaiset lausunnot voivat olla? Minulle on ihan sama, millaista läppää yksityishenkilö Henna heittää kavereidensa kanssa kaapuun pukeutumisen helppoudesta, mutta opetusministeriltä toivoisi ymmärrystä ja sivistynyttä sanavalmiutta kertoa, mitä ajattelee naisten pukemisesta säkkeihin.

Toivon, että ne opiskelijanaiset eivät ainakaan vaihda Kuukkeli-kääntäjälle näitä suomalaisia uutisia julkkis-Virkkusesta omalle kielelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!