15. joulukuuta 2013

Luomupurkkien perässä Kuressaaressa.

Pieni kaupunki on Kuressaare, mutta sieltä löytyi Ilumaailm-niminen purkkikauppa, jossa oli todella hyvät valikoimat luomukosmetiikkaa. Virossa luomukosmetiikka on usein osa perusvalikoimaa kaikkien muiden purkkien seassa, joten kannattaa olla tarkkana joka hyllyllä. Ostin muutaman putelin, kun edullisempia sarjoja oli saatavilla monenmoisia. Joutui itseään ihan suorastaan pidättelemään.


Joik-sarjasta olin haaveillut jo tovin ja kasvojen puhdistusaineen nappasin mukaan pikaiselta Tallinnan reissulta jo ennen Kuressaareen lähtöä. Kuressaaresta pakkasin mukaan myös Joikin päivä- ja yövoiteen sekä silmävoiteen. En ollut turhaan haaveillut. Tuotteet ovat ihania. Hyvin kevyet tuoksut, juuri sopivan öljyinen tuntu jää kaikista iholle sekä tuntuvat tosi riittoisilta. Olen myyty! Rahat menevät vielä virolaiselle firmalle, eikä L`orealille. Joikia myy Suomessa ainakin Stocka.


Muita tuotteita en ole vielä testannut. Kaikki tuotteet ovat eurooppalaisia (joka minua kovasti ilahduttaa), paitsi Natura Siberican on venäläinen merkki. Siihen tutustuin tarkemmin heidän nettisivujensa kautta ostoksen tehtyäni ja vaikuttaa mielenkiintoiselta firmalta. Kyseessä on myös Cosmon vuonna 2012 valitsema Best of Green beauty-voittaja. Toivottavasti lunastaa sille nyt asettamani odotukset!

J.K. Kuressaaresta löytyi myös Saarte Sahver-niminen eko- ja paikallisten tuotteiden putiikki. Parasta kaupassa oli tuoreen lähiruoan osasto (josta turistille ei toki ollut kuin katsomisen ilo) ja paikallisen lähiruoan lisäksi kaupasta löytyi ekona pesuaineet, kosmetiikat ja kuivaruokatavarat. Lisäksi oli erikoisruokavalioille tuotteita. Pesuaineissa ja kosmetiikassa mentiin aikalailla samoilla tuotemerkeillä kuin täällä Lahdessa, hinnat olivat myös ihan Suomen tasolla. Itse ostin tuliaisiksi Saarte Sahverista saarenmaalaisia käsintehtyjä suklaita (jos Anna luet tätä, niin siellä oli mm. Kamasuklaata) ja itselleni saarenmaalaisia kuivattuja katajanmarjoja (saari on täynnä katajia ja katajanmarjat paikallinen terveysmustikka, kolme marjaa päivässä on sopiva annostelu) sekä kuivattuja ruusunmarjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!