13. joulukuuta 2013

Käytiin kylpemässä.

Aloitimme rakentajan kanssa joulukuun lillumalla viikon Saarenmaalla, Kuressaaressa. Paikaksi valittiin Grand Rose Spa. Edellisen kerran oltiin samassa kohteessa lokakuussa 2007 häämatkalla. Grand Rose Spa on modernimpaan ja nuorekkaaseen makuun toteutettu kylpylä verrattuna moniin muihin virolaisiin kylpylöihin. Kylpylä on visuaalisesti kaunis, ruoka on erittäin hyvää, kylpyläosastolla on altaita sekä seitsemän saunaa. Meillä oli kuutena päivänä kolme hoitoa ja ainakin näin hiljaisena aikana saimme hoidot aina melkeinpä putkeen aamupäivän aikana. Hoidot olivat hierontaa, yrttiporekylpyjä, parafiinilämpöhoitoja sekä vesihierontoja. Spassa on laaja valikoima erilaisia hoitoja, joita voi oma lompakon mukaan sitten valita. Hoitoja saa myös luomukosmetiikkatuotteilla. Itse kokeilin fish spaata, jossa siis ne pienet kalat syövät jalkapohjia. Hyvin ne kyllä työstivät rutikuivia kantapäitäni. Hiukan yökköä. Kylpylässä ei ole kuntosalia ja se onkin oikeastaan ainoa miinus. Koko viikon oli aika kököt ilmat ulkoilemiseen, että meni aikalailla makaamiseksi koko viikko - mutta niinhän sen pitikin mennä! Kuressaaren pieni keskusta on kaunis jouluvaloissaan, pieniä kauniita kahviloita ja ravintoloita. Hintataso lähenee Suomea kovaa vauhtia. Saunajoogassa kävin. Se oli ihan tiukka treeni ihan itsessäänkin ja lämpö toi tietysti extrahien. Tykkäsin kyllä. Niin se ruoka. Nam. Sillä tavalla simppeliä ruokaa, että oli helppo katsoa mitä syö - jos haluaa esim. katsoa, että ei söisi viljoja. Paikallisia tuotteita oli käytetty ja esimerkiksi kala ja liha olivat niin hyvin valmistettuja. Villasika on paikallista riistaa ja sekin oli niin maukasta, ei todella mitään antibioottimoskaa. Aamupala oli myös hyvä ja gluteenitonta löytyi hyvin. Riisipuuroa oli muutamana aamuna ja se oli kyllä todella maukasta. Viikonloppuna oli myös kuohuvaa tarjolla. Pientä luxusta. Arviolta 98 prosenttisesti mentiin gluteenittomana - kyllähän se vähän pisti jossakin sisällä katsoa ihania virolaisia leipiä ja leivonnaisia kuivin suin.

Tässä on promokuvia hotellin omilta sivuilta. Kadulle spa näyttää hyvin pieneltä vanhalta talolta, mutta sen takaa avautuu ns. uusi puoli ja kellarista ravintola ja varsinainen spa.

Ravintola on tunnelmallinen ja sijaitsee vanhassa kellarissa.

Huoneet ovat juurikin tämän näköisiä.

Kellarissa on myös spa-osasto. Saunat ja hoitohuoneet ovat kaikki täällä.

Lobby.

Kadulta ei heti arvaa mitä talosta löytyy.

Ruusuja on kaikkialla!
Tässä sitten muutama kuva omasta kamerasta.

Meidän huoneesta näkyi viereinen kirkko, jossa käytiin katsomassa ja kuuntelemassa, kun siellä vihittiin remontoidut urut. Kolminuroinen luku oli kuorossa jäseniä, joka esiintyi tapahtumassa.

Yhtenä päivänä oli pari tuntia kirkasta ja heti lähdettiin käymään Piispan linnassa.
Ruusuja.
Rakentajan aamupalaa.
Lämmitetty penkki, jossa sopi lueskella kirjaa. Mukana oli Itkosen Seitsemäntoista.
Sitten tuli lumi.
Kuressaaressa oli kauniita jouluvaloja, mutta valot ei pysy tuiskussa paikallaan, joten heilahti!
Yksi saunoista oli pihalla, näppärästi pääsi portaita pitkin käymään. Täällä myös joogattiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!