29. joulukuuta 2013

Appelsiini-tuorejuustokakku.

Tämä jouluinen kakku on myös parantunut päivä päivältä tai sanotaan aamu aamulta. Ensimmäinen makustelu tapahtui jouluaattona ja sen jälkeen olen syönyt tätä joka aamu teen tai kahvin kanssa. Ei sillä väliä mitä tässä pyhien välissä tapahtuu...

Täyte

2 munaa
1 dl sokeria
200g maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
2 rkl appelsiinista puristettua mehua

Pohja

150g gluteenittomia tai tavallisia pipareita
50g sulatettua margariinia (lue:voita)

Pohja: Murskaa piparkakut ja sekoita sulatetun sekä jäähdytetyn margariinin (lue:voin) kanssa. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle, halkaisija 22cm. Täyte: Erota munien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset kuohkeaksi sokerin kanssa. Lisää rahka ja kerma ja sekoita. Purista mehu ja lisää täytteeseen. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Sekoita liotetut liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää täytteeseen norona voimakkaasti vatkaten. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ne lopuksi täytteeseen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna jäähtyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Säilyy tosiaan jääkaapissa useamman päivän ja maku vaan syvenee. Mulla oli vielä sitruunanmakuinen maitorahka ja appelsiininkuorta voi myös raastaa mukaan. Appelsiinimehua laitoin myös noin tuplat.

Reseptin lähde: Semperin joulureseptit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!