22. joulukuuta 2013

Bataattilaatikko.

Tänään tein myös ensimmäistä kertaa bataattilaatikkoa, joka sekin toki gluteenitonta. Jouluaattona saamme kylään vanhempani ja heidän mukanaan tulee joulupöytään peruna- sekä porkkanalaatikkoa. Niillä pärjäillään aatto ja ainakin tästä bataattilaatikosta sopii sitten lämmitellä läpi pyhien. Bataattilaatikkoreseptejä on myös netti pullollaan. Bataatti on tosi hyvää esim. muussina, mutta sen makeus yhdistettynä joulumausteisiin vähän mietitytti. Mä maistelin ruokaa tehdessä makua ja se oli ihan ok - mutta nyt kun se pari päivää muhii jääkaapissa, niin aattona ollaan sitten viisaampia, että miltä se lopulta sitten maistuu.

Mun bataattilaatikko on eri reseptien sekoitus ilman mitään outoja ruoka-aineita:

Reilu kilo bataattia kuorittuna keitetään kypsäksi, suolaa oman maun mukaan. Kaadetaan vesi pois ja surrutetaan bataatti soseeksi, samalla lisätään maitoa niin paljon, että sose on löysähköä. Surrautetaan sekaan mausteita, laitoin vajaat teelusikalliset joulumausteita: kanelia, kardemummaa ja inkivääriä. Voitele uunivuoka, kaada sose vuokaan ja uunissa 175 asteessa reilu tunti. Nyt tuntuu, että oishan sinne voinut pippuriakin pikkasen pyöräyttää.

Huom. Tätä laatikkoa ei ole vielä maistettu. Ennen uuniin menoa laatikko oli maukasta ja toistan itseäni, että ei kai se uunissa voi pilalle mennä (mutta muhinointi jääkaapissa mietityttää).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!