17. maaliskuuta 2011

Remontti-Reiskan jalanjäljissä

Olen etsinyt erilaisia rakennustoimintaan liittyviä blogeja ja sivustoja. Ei mitään suunnattoman hienoa tai ihmeellistä ole löytynyt, mutta selväksi on käynyt edessä olevan monenlaista iloa ja toisaalta vastoinkäymistä. Tästä projektista se pappi varmaan siellä alttarilla silloin puhui, kun kävi läpi ylä- ja alamäkitematiikkaa. Tonttikin on rinteessä.

Kirjallisesta sivalluksen taidosta tunnettu kirjailija Juha Vuorinen kertoo omasta rakennusprojektistaan blogissa "Kun Vuorisen Juha talon osti...".

Sieltä poimin tämän sitaatin:

"Kodinhoitohuoneen ja suihkutilojen väliin on nimittäin piirretty iso vaatehuone, jota hienommissa piireissä tulisi kutsua Walk-In Roomiksi, eli suomeksi pukeutumishuoneeksi. Kun olen kertonut tästä ihmeestä joillekin tutuille, niin he ovat aiheellisesti kysyneet, että missä sijaitsee sitten meidän riisuutumishuone."

Ne suuresti odotetut paperit tontista tulivat tänään ja nyt voi sitten ruveta toimimaan. Huomenna ajattelin mennä ihan itsekseni edustamaan perhettämme Raksa-messuille. Olen siellä toki miehen perässä kulkenut ennenkin, mutta suurin anti minulle on aina ollut metrilakukioskilla. Kerran käytiin Asuntomessuillakin. Sieltä on jäänyt mieleen iso teltta, joka oli Lumenen tehtaanmyymälä.

Huomenna pääsen sitten aikuisten oikeasti Raksa-messuille hifistelemään ja siirtämään mun Raksa-messuilun ihan uusiin sfääreihin. Hiukan voisi kauhistella sitä esitteiden määrää jo näin etukäteen.

Luin sellaista sisustus- ja rakennuslehteä tässä eräänä päivänä. Siinä meidän ikäinen pariskunta kertoi talonrakennusprojektistaan. Talo oli jo valmis. Keittiöstään he kommentoivat, että sen olivat valinneet jo vuosia ennen rakennusprojektin aloittamista. Hämmensi mieltäni. Missä mä olin vuosia sitten, kun muut valitsivat keittiöitään? Baarissa? Töissä? Matkalla? Nukuin? Tein en mitään?

Nyt mä olen kuitenkin aikuinen ja meen Raksa-messuille. Kerään kaikki esitteet ja valitsen itselleni muun muassa keittiön. Siis meille valitsen keittiön. Eiku me valitaan meille keittiö. Täähän on ihan samanlaista kuin häiden järjestäminen. Mä haluan, että mun häissä..eiku meidän häät...eiku me halutaan, että mun häissä...äh!

4 kommenttia:

 1. Meidän raksablogissa on linkit yli 200 muuhun raksablogiin. Tervetuloa tutustumaan!

  t:Harri
  http://kotilahelaan.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Terve Harri!

  Kiitos vinkistä, ehdottamasti tutustun tarkemmin teidän suunnitelmiin ja sulla/teillä taitaa olla siellä sitten Suomen laajin rakennusblogi-kirjastokin samassa. Hienoa!

  T. Seena

  VastaaPoista
 3. Metrilakukioskit :) Ehdottomasti parasta antia messuilla! Poikkeuksen on tehnyt lähinnä puutarhamessut, joista on tullut raahattua kotiin muutakin kuin lakua.

  VastaaPoista
 4. Moikka anniina! Meitä yhdistää selkeästi metrilakukioskien lisäksi muutkin asiat, niin kivalta vaikutti sun blogi!:)

  T. Seena

  VastaaPoista

Kiitos kommentista. Ilahduin!