28. maaliskuuta 2011

Pelastetaan Eurooppa!

Eurooppaa ajattelin. Mä on suuri Eurooppa-fani. Eurooppa on ihana. Ihmisen pitää jossakin asua sekä elää ja paras paikka näihin on ehdottomasti Eurooppa. Hieno paikka myös matkustaa.
Varsova, Puola
Tiedän, että Euroopan Unioni on eri asia kuin Eurooppa, mutta silti tuntuu kuin koko Euroopan ylle olisi laskeutunut ikävä tumma verho näiden talousasioiden takia. Ollaan kaikki kohta velkaa toisillemme ja kukaan ei enää tiedä, että kuka takasi kenenkin lainan ja millä rahalla. Vapaa liikkuvuus on muuttunut kirosanaksi, kun uutisissa pyöritetään uudestaan ja uudestaan romanialaisten tilannetta sekä haukutaan kilpaa virolaisia sekä puolalaisia rakennusmiehiä. Nationalismi elää kulta-aikaansa. Ei tän pitänyt näin mennä. Meni kuitenkin.

Kätkätunturi, Suomi
Kansalaisten pitäisi nyt sitten pitää yllä Eurooppaa. Fiilistellä kulttuurien kirjoa ja niiden historiaa, matkustella alueella pitäen rahan liikkeessä, ostaa eurooppalaista ja pitää mielensä avoimena. Joka päivä pitää kiillottaa ajatusta siitä, että Eurooppa on muutakin kuin talousliitto.
Taormina, Sisilia, Italia
Kreikassa on vähän rahat loppu, mutta ajatelkaa heidän historiansa tuottamia juttuja meille kaikille. He hoitivat meille vaikka demokratian ja teatterin. Ajatelkaa vanhojen yliopistojen merkitystä koulutuksellemme. Hurraa huuto Tartolle, Turulle ja Cambridgelle! Ajatelkaa Ruotsia, joka otti 1960- ja 1970-luvuilla vastaan satojatuhansia ummikkosuomalaisia, jotka etsivät parempaa elämää. (Ehkä mekin voisimme ottaa muutaman eurooppalaisen Suomeen.) 
Cochen, Saksa
Ajatelkaa vielä eurooppalaista ruokaa: italialaista, kreikkalaista, venäläistä, suomalaista, espanjalaista. Eurooppa on vielä parempi, jos vatsa on täynnä. Kaikilla eurooppalaisilla ei niin ole, mutta ehkä tää meidän talousliitto on auttanut nälkäasiassakin.


Paleohora, Kreeta, Kreikka

P.S. Eurooppaa ette multa vie!

2 kommenttia:

Kiitos kommentista. Ilahduin!