25. maaliskuuta 2011

Raksanainen toimii eri kielillä ja vapaaherratar toimii croissanteilla.

Raksanaisen elämä jatkuu mukavissa sisätöissä eli sitä pohjapiirrosta työstetään...koko alkava viikonloppu.

Tänään kävin kirjastossa katsomassa kuvia ulkolaisista sisustuslehdistä. Lähinnä pinoon eksyi Sköna hem- ja Schöner Wohnen-aviiseja. Kännykkäkameralla kuvailin joitakin hyviä ideoita muistiin ja kalenterin notes-osio täyttyi erilaisista nettiosoitteista.

Jos siellä joku muukin suunnittelee talolle pohjapiirrosta, niin mielestäni länsinaapurista löytyi ihan vierailemisen arvoisia firmoja. Tarkoitan siis sähköistä vierailua Internetin ihmemaailman kautta:
 • www.eksjohus.se
 • www.vargardahus.se
 • www.fiskarhedenvillan.se
 • www.willanordic.se
 • www.sjodalshus.se
Yhtenä erona suomalaisiin pohjapiirroksiin on ainakin se, että länsinaapurin taloissa ei ole saunoja.

-------

Tänään alkoi viimeinen viikko vapaaherrattaren elämää ennen töiden alkua. Kauhiasti oon syönyt aamuisin croissantteja joko kaupan paistopisteestä haettuna tai kahvilassa. Tänään kahvilassa. Lukenut lehtiä ja blogeja. Ollut tekemättä ei mitään. Yritän fiilistellä kaikki irti tästä elämänvaiheesta. Olen myös oikein hyvin onnistunut siinä.

2 kommenttia:

 1. onhan tossa aika homma tossa rakentamisessa tai siis sen suunnittelussa:) ( vaikka toisaalta se on varmaan kivaakin kun saa suunnitella omanlaisensa kodin, valinnanvaikeus on vaan välillä vaikeaa) mekin joskus käytiin ahkerasti talonäytöissä ja mietittiin noita piirustuksia mutta sitten se vaan jäi kun ei saanut sitä tonttia:)
  tsemppiä tulevaan työelämään!
  t. suski

  VastaaPoista
 2. Onhan tässä hommaa joo, mut toistaiseksi ihan mukavaa. Ollaanhan mekin käyty taloja katsomassa ja piirrelty - mutta sitten kun saa tontin ja kaiken pitää sopia tontille sekä kunnan ohjeiden mukaan, niin ihan puhtaalta paperilta pääsee kyllä aloittamaan. Emme myöskään lähtökohtaisesti tee itsellemme "eläketaloa", joten pitää myös vähän miettiä jälleenmyynnin vaatimuksia.
  Sitten on ihanaa, kun saa joskus ...vuoden päästä... miettiä jotain sisustusjuttuja jne ---pikkusen hakee nää varsinaiset raksajutut, joita tässä nyt lähinnä ratkotaan! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista. Ilahduin!