21. tammikuuta 2013

Smoothie siirtyy seuraavalle tasolle - (välipala)resepti.

Tämä resepti on arkinen ahaa-hetki. Mä syön paljon smoothieita, jotka tehdään siitä mitä kaapissa on: vaihtelevasti marjoja, hedelmiä, pähkinöitä, mehuja ja aina rahkaa sekä maitoa. Aina urheilun lisääntyessä, lisääntyy myös smoothieiden syönti. Saa helposti ison määrän terveellisiä asioita kehoonsa. Smoothie (Mikä on smoothie suomeksi?) maistuu aamupalaksi, iltapalaksi tai ennen/jälkeen treeniä/n - eikä tule koskaan ähky.

Viime syksynä sain työkaveriltani PALJON omenoita, joiden kanssa olin suorastaan pulassa. Niitä onkin pakkanen pullollaan. Pussitettuna lohkoihin, kuorineen, ilman makeutusta. Niistä olen sitten keksinyt smoothie vol 2:sen, joka on kuin tuorepuuro tai jogurtti.

Pohjalle laitetaan puolisen litraa omenalohkoja, sekaan yksi rahkapurkki ja sitten vielä pari kourallista vaikka marjoja. Sitten sur-sur. Muutama minuutti ja ihana välipala on valmis. Pakkaskylmät ainekset tekevät ensimmäisestä annoksesta sorbettimaisen, seuraavalla kerralla syödessä enemmän jogurttimaista. Omenat on niin makeita, että mitään makeutusta tämä ei erikseen tarvitse.

Niin yksinkertaista, mutta eipä ollut koskaan tullut mieleen. Aina vaan maidolla jatkettu juotavaksi. Tämä talvi syödäänkin tätä omenapuuroa ja testataan siihen kaikki mahdollinen ja mahdoton sekaan.

Kiitos työkaverille omenoista!

Tässä on vadelmia omenien ja rahkan lisäksi.

1 kommentti:

  1. Onpas hyvä idea, pitää kokeilla itsekin. Upeeta kun omenat menivät hyötykäyttöön :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Ilahduin!