13. tammikuuta 2013

Pakkaspäivän lintusoppa.

Chili-kana/kalkkunakeitto

1 rkl öljyä
1 sipuli kuutioina
1 punainen chili silputtuna
1-2 tl currya
400g kanan/kalkkunan jauhelihaa
1 kanaliemikuutio*
125g Koskenlaskija juustoa tms. vastaavaa
400g keittojuureksia (helposti pakasteena)
4rkl tomaattipyreetä
6-7dl vettä
päälle korianteria / basilikaa / persiljaa

Kuumenna kattilassa öljy, sipulit, chilisilppu, curry ja jauheliha. Ruskista jauheliha murumaiseksi. Sekoita murennettu liemikuutio sekaan. Lisää pilkottu juusto, juurekset, pyree ja vesi kattilaan. Keitä 15-20 minuuttia. Yrttiä päälle ja nam! (Tässä annoksessa persilja ei ole koristeena, vaan runsaana raudan lähteenä. Keitto on siellä jossakin vihreän alla.)


* Liemikuutio taitaa olla aika pahasta, mutta olen ostanut niitä nyt luomuna - jos se ei olisi ihan niin paha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!