29. joulukuuta 2012

Syyslomamuistoja Alexandriasta - toinen päivä Egyptissä.

Yön aikana laiva oli siirtynyt Port Saidin kaupungista Alexandriaan, joka on Egyptin toiseksi suurin kaupunki. (ed. matka päivä täällä) Alexandrian päivälle olimme varanneet lyhyemmän retken, koska takana oli kolme kellon ympäri retkipäivää. Aamuksi olin tilannut aamiaisen huoneeseen, koska kävin venyttelytunnilla ja joogassa seitsemästä yhdeksään - pää tyhjäksi edellisen päivän hämmennyksistä. Pikainen suihku ja kymmeneltä skarppina vastaanottamaan lisää Egyptiä.


Alexandriassa kävimme oppaan kanssa katsomassa sen tärkeimmät nähtävyydet. Alexandria on myös ollut Egyptin pääkaupunki tuhannen vuoden ajan. Egyptissä nämä aikajanat ovat aikasen pitkiä.Helnan Palestine Hotel.

Alexandria on rantalomakohde. Rantabulevardi oli pitkä ja hotelleja riittää. Starbucksista lähtien kaikki mitä turisti tarvitsee. Toki viime aikoina on uutisissa näkynyt eläväisempää meininkiä rantabulevardilla, ei ihan parasta matkailumainontaa nämä mellakat.

 Montazan palatsi.

Alexandria laivan kannelta katsottuna.

Jälkimmäinen Egyptin päivä meni vähemmällä hämmästelyllä sekä hyvässä, että huonossa. Alexandria oli myös viimeinen satama ennen Italiaan palaamista. Edessä oli kaksi meripäivää rentoutua laivalla ja pureskella kaikkea koettua: Turkki, Kypros, Israel ja Egypti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!