29. syyskuuta 2012

Lauantai on karkkipäivä.

Vieläkö pyörii omenia nurkissa? Niin minullakin. Tässä taas yksi omppuresepti.

Karamelli-kinuskiomenat

6–8 annosta
Valmistusaika: 5 minuuttia + 2 tuntia kinuskin keittämiseen
1 prk (á 394 g) kondensoitua, sokeroitua maitotiivistettä
6–8 kotimaista pientä luomuomenaa
3–4 rkl tutti frutti -rouhetta
puutikkuja

Poista säilyketölkin etiketti ja keitä tölkkiä isossa, vedellä täytetyssä kattilassa hiljalleen pari tuntia. Anna purkin jäähtyä ennen kuin avaat sen. Kumoa purkissa oleva kinuskikastike lautaselle ja pyörittele siinä pestyt omenat, jotka olet työntänyt puutikkuihin. Ripottele pintaan tutti frutti -rouhetta ja nauti heti. Ohje: menaiset.fi





Kyllä tuosta kinuskimäärästä olisi tehnyt noita omenia huomattavati enemmän kuin 6-8 kotimaista, pientä omenallista. Kolme söin tuossa alkuun ja se oli ihan riittävä kerta-annos. Pieniä ovat nuo minun omenat kyllä. En usko, että tällä reseptillä uudestaan lähden tekemään juuri näin - mutta jouluna voisi kokeilla isoihin punaisiin omeniin ilman mitään karkkirouheita. Niissä olisi ehkä sellaista eurooppalaista huvipuisto- tai joulutoritunnelmaa.

Kinuskin keiton aikana on pari tuntia aikaa pohtia, että missä ne grillivarrastikut on, mikä kannu/puteli/vaasi on tarpeeksi tukeva omenatikkujen säilytykseen, miten toinen käsi käy kinuskissa ja toinen karkkirouheessa (jottei tule kinuski-karkkikäsi...) jne. erinäisiä muita eteen tulevia ihmettelyn aiheita voi siinä odotellessa käydä läpi. Niin ja paistaa kakun, sillä....

Kinuskia jäi jonkun verran ja sen olisi voinut johonkin kakun väliin vetäistä. Ei ollut sitä kakkua, joten levittelin sen leivinpaperoidulle lautaselle, ripottelin loput karkkirouheet päälle ja nyt se on jääkaapissa muuttumassa toffeelevyksi. Illalla näkee, että tuliko siitä toffeelevy vai jotain ihan muuta. Koekeittiö kiittää ja kuittaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!