24. syyskuuta 2012

Helppo omenakakku osa 2

Serkkuni T lähetti minulle tämän omppukakkureseptin ja eilen ehdin harjoitella taas leipomista. Tämä oli mehevämpi kuin edellinen omenakakku - tähän tulee rasvaa!

Omenakakku

4 munaa
12 rkl sokeria
1-2tl leivinjauhetta
1 sitruuna (kuori raastettuna)
1,5dl maitoa
1dl öljyä (laitoin sulatettua voita)
300g jauhoja
3-4 omppua (tuplasti, jos pieniä)
(kanelia)

Vatkaa munat ja sokeri. Lisää jauhot + leivinjauhe, sitruuna, maito ja öljy/voi tässä järjestyksessä. Lopuksi lisää paloitellut omenat (saa olla ihan kunnon paloja!). Paista 180 asteessa noin puoli tuntia. Mä paistoin kyllä melkein 45 minuuttia. Ei ollut kypsä 30 minuutin kohdalla.


2 kommenttia:

  1. ...ihan ku teille jotkut maistiaiset riittäisi, pitää hommata isompia kakkuvuokia! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Ilahduin!