27. tammikuuta 2011

Päivän ruokaharrastukset

Kävin tänään kiertelemässä paikallisia hihhuliruokakauppoja, koska haluaisin kokeilla tehdä itse raakasuklaata. Kaikki asiat, joihin on liitetty sana suklaa uppoavat minuun kuin veitsi voihin. Kävin katselemassa erilaisia raakasuklaa.com-sivustolla ehdotettuja aineita. Saa siinä muutaman euron laittaa jonoon raakasuklaan tekovaiheessa.

Vielä en siirtynyt raakasuklaaseen, mutta kaikenlaista muuta ruoka-ainetta tarttui mukaan ja tietysti myös suklaata. Täysin uusi tuttavuus oli tämä banaanisoseella makeutettu 70 prosenttinen sokeriton Ananda-suklaa. Tätä suklaata voi suositella pitkään korkeaprosenttisia suklaita harrastaneille ja niihin jo tottuneille henkilöille sekä heille, jotka eivät tiedä mitä termi suklaa voi parhaimmillaan tarkoittaa. Mies kommentoi, että "onpa pahaa". Minusta tuote oli ihan ok, makeutta oli kyllä ihan liikaa. Ei tule tätä tuotetta ahmittua kerralla napaansa. Makuja on muitakin ja kaikkia ei ole makeutettu banaanilla, vaan esimerkiksi mintulla. Ekologista tavaraa sekä sisältö että kääre.

Uunissa kypsyy parhaillaan kolme limppua. Hedelmäistä iltapalaa tiedossa, koska limput on maustettu omenalla ja seuraksi on itsepuristettua appelsiinimehua. Käydään vielä Jimin kanssa iltalenkillä ennen hedelmäpuoleen kajoamista.

Omenalimppu

5 dl maitoa
50g hiivaa (laitoin itse pussillisen kuivahiivaa)
2 tl suolaa
1 tl kanelia
3-4 dl pakastettua vähäsokerista omenahilloa tai omenaraastetta
3 dl ruisjauhoja
12-14 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 dl öljyä

Liuota hiiva haaleaan maitoon (tai elä nykyaikaa kuivahiivan kanssa). Lisää suola, sokeri (josta ei ole mainintaa ainelistassa, laitoin lusikallisen), kaneli ja omenahillo tai -raaste. Alusta taikina jauhoilla. Lisää loppuvaiheessa öljy. Sitten kohotetaan taikina, sitten tehdään kolme limppua ja taas kohotellaan. Haarukalla pistellään limppuja (tää unohtu kyllä). Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia. Voit paistamisen loppuvaiheessa voidella limppuja siirappivesiseoksella. (seos odottaa uunin vieressä)
Tämä resepti on Kiireisen kokkaajan keittokirjasta, vaikka ei tätä kyllä kiireessä kannata ruveta tekemään kaikkine nostamisineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!