18. tammikuuta 2011

Minä juon nyt kahvia.

Eilen iltasella ajattelin juoda kupillisen kahvia. Juoksulenkin jälkeen on mukava rentoutua kotisohvalla. Meillä ei keitellä kahvia kuin kyläilijöille, joten ensimmäistä kertaa ikinä kaivoin kahvinkeittimen ylähyllyltä esiin ihan omaksi iloksi. Kahvinkeitin on tullut meille kierrätettynä mieheni ystävältä. Se toimii kahvinkeittimenä. Konsultoin miestäni kahvinpurujen ja veden määrästä. Uuninkin olin napsauttanut päälle, jotta kahvin kanssa voisi nauttia loput croisantit pakkasesta. Sitten iski todellisuus, maitoa ei varmasti ole jääkaapissa. Ei ollut. Mies oli heti valmiina (entinen ja siis aina partiolainen) lähtemään lähikauppaan hakemaan maitoa. Lopulta meillä oli siis kahvia, maitoa ja croisantteja.

Mistä sitten sain päähäni juuri eilen keittää kotona kahvia?

Viime marras-joulukuun vaihteessa kotiini saapui Uudelta mantereelta tuliaispaketillinen Starbucksin kahvia. Eräänä joulukuisena sunnuntaiaamuna sitten ajattelin toteuttaa yllä mainittua toimintaa. Pussin avatessani totesin kahvin olevan papuina. Aidolla retrokeittimellä kahvia keittelevillä ihmisillä ei ole kahvimyllyä. Kahvit jäi siis keittämättä. Siitä asti olen bongaillut kaupoista kahvimyllyjä. Helsingin Stockmannille olin pussia jo rahtaamassa, kunnes löysin paikallisen S-Marketin varustettuna kahvimyllyllä. Sunnuntaina sitten lähdimme mieheni kanssa kahvimyllyä tapaamaan papujen kanssa. Pientä jännitystä oli ilmassa. On varmasti laitonta tuoda Uudelta mantereelta tuotua elintarviketta suomalaiseen tarkan hygienian elintarvikeliikkeeseen. Onhan Suomessa Elintarvikevirasto ja kaikkea. Pavut kuitenkin saatiin jauhettua ilman henkilökunnan asiaan puuttumista ja hämäykseksi toki ostimme muutaman paketin teetä, joita myllyn lähistöllä oli myynnissä.

Tämän kaiken jälkeen luulen käyttäväni edelleen kahvitukseen lähinnä kahviloita, koska kovin vaivalloista oli yhden kahvikupin saaminen kotioloissa. Kahvilassa se on vain "latte" ja eurot tiskiin. Joku toinen tiskaa kupin ja aina on uusia naistenlehtiä samaan hintaan ihmeteltävänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!