18. maaliskuuta 2012

Licence to build.

Tällä viikolla se paperikasa muuttui sitten rakennusluvaksi. Jei.
Skumpat on juotu ja arki taas päällä.

Luvan jälkeen on vauhti kiihtynyt ja tää viikko on ollut ihan yhtä suunnitelmaa, tarjousta, piirrustusta, sähköpostia...

Viime sunnuntaina käytiin myös Lahden Raksamessuilla ja sieltä pyydettiin tarjouksia monenmoiseen. Mies näitä hommia pääasiassa hoitaa ja mä kuuntelen sujuvasti. Olen mäkin nyt päässyt olemaan mieltä ja konkreettisempia asioita (konkreettinen = ymmärrän ylipäänsä mistä puhutaan) on ruvennut ilmaantumaan.

Portaita, keittiötä, takkaa, lattiaa, säilytystiloja, kylpyhuoneita, vessoja ym. on kevyesti ruvettu miettimään. Näiden asioiden ajankohtaisuuteen on aikaa vielä pitkään, mutta kaikkea on hyvä pohdiskella ja kilpailuttaa nyt, kun on vielä intoa ja jaksamista. Ideat myös muokkautuu, kun niitä yhdessä pyörittää.

Eilen käytiin pienessä, uudessa yksityisessä keittiöfirmassa tässä kotikadulla pyytämässä jo ihan tarjousta. Ihan selkeää kuvaa ei ole tulevasta keittiöstä, mutta pari tuntia / keittiöfirma, kun pyörittää suunnitelmia, niin siinähän se kehittyy koko ajan. Rupeaa hahmottumaan, että mitä haluaa ja mitä ei. Lisäksi se, mikä mahtuu budjettiin ja mikä ei. Kierreltiin eilen myös rautakauppoja ja Kvik-keittiöiden kanssa sovittiin suunnitteluaika. Kvik-keittiön esite on niin kaunis ja niin ihanaa paperia. Mä olen ihan myyty. Se tuoksuukin niin ihanalle.

Tänään käytiin katsomassa myynnissä olevaa rinnetaloa pari taloa sivuun meidän tontilta. Se oli siis samassa rinteessä, johon meidän talo tulee. Ideavarkaisiin olisi voinut olla mennä, mutta ei se ollut yhtään kiva talo. Mehän kierrettiin suurin osa naapureista silloin naapurikuulemisten aikana, joten tulihan nyt tsekattu vielä yksi talo siltä kadulta. Tän päivän talo oli jotenkin sillisalaatti. Oli pintaa joka lähtöön ja mikään ei oikein mätsännyt minkään kanssa. Jos nyt ei ideoita saatu, niin sitä ei-näin-oppia sitten. Hieno talo se oli kuitenkin kaikinpuolin.

Nämä suunnitelmat&piirrustukset sähköistä, lvi-jutuista, kellarista ym. on nyt todellakin ne tärkeimmät asiat, ei sittenkään ne keittiönkaapit. Tulevalla viikolla, tiistaina, tavataan tuo sähkö-/valosuunnittelija ja saadaan se kuva valmiiksi. Kellarikuvat tulevat keskiviikkona (toivottavasti) ja sitten saadaan tilata harkot kellarikerroksen tekoa varten. Lisäksi tällä viikolla sovitaan kaupungin kanssa raksan aloituskokous ja hei, sitten se on vaan kuoppaa kaivamaan! 

J.K. Torstaina kävin juoksulenkillä tsekkaamassa pyöräreitin tontilta = uudesta kodista töihin. Hiukan aikaista, mutta fiilistely on aina mukavaa. Nopeasti nää viikot, kuukaudet, vuodet vaan vierii. Hyvä olla valmistautunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!