17. marraskuuta 2011

Saukkokoulu osat IV ja V

Uintikoulun neljäskerta oli todella kaamea. Harjoittelimme käännöksiä. Aluksi opettelimme tekemään kuperkeikkoja eteen- ja taaksepäin. Se oli niin kaameaa, koska nenä, nielu ja kaikki mahdolliset putket olivat ihan täynnä vettä. Päässä tuntui todella pahalta, eikä vain tunnin ajan ---vaan koko seuraavan päivän. Ihan kuin olisi autopesuharjat pyörineet kaikissa kasvon putkissa klooria (tai millä myrkyllä lie noita vesiä nykyään puhtaana pidetäänkään) läträten. Kuperkeikkoja osasin kyllä tehdä sen verran mitä autopesujen aiheuttamalta ahdistukselta pystyin.


Varsinaiset käännökset menivät ihan ohi. Kylkikäännös meni jotenkuten ja ehkä harjoittelemalla vielä opin sen. Se varsinainen kuperkeikkakäännös ei onnistunut laisinkaan. Lopputunnista keho ei enää suostunut kunnolla edes yrittämään, koska keho ei halunnut sitä vettä enää ollenkaan sisäänsä. En olisi koskaan palannut kurssille, jos tätä olisi lähdetty harjoittelemaan ensimmäisellä kerralla.
Neljännellä kerralla harjoiteltiin myös jotain uintijuttujakin käännösten ohessa. Viidennellä kerralla jatkettiin taas uimaharjoituksia. Palattiin rinta-, selkä- ja vapaauintiin. Oli taas mukavampaa. Kyllä me niitä kuperkeikkoja taas aluksi mentiin, mutta ei onneksi käännöksiä tehty. Eilen sitten rupesimme uimaan allasta päästä päähän. Ensimmäisen kerran siis pääsi tositoimiin ja oikein hengästy. Uintikuntoon pääsee kuulemma uimalla. Näinhän se taitaa olla.


Niin ja mulla oli mun uusi uimapuku. Onhan se kiva uida, kun vaatteet pysyy varmasti päällä.

Kuvan saukko näyttää kuperkeikan mallia Brooklynin akvaariossa syksyllä 2009.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!