26. marraskuuta 2011

Porkkanakakku on aika parasta!

Korvapuustit on pullamaailman ykkönen, sitten tulee porkkanakakku ja sitten kaikki suklainen....

Eilen illalla paistoin porkkanakakun ja aamulla tein siihen päällisen. Sitä on sitten mutusteltu pitkin päivää. Nam! Porkkanakakkuohjeita on siellä ja täällä. Tässä on yksi, jonka lähde ei ole tiedossa.

Porkkanakakku
(Uunipellillinen)

4 kananmunaa
4dl sokeria
2tl soodaa
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
4dl vehnäjauhoja
2dl rypsiöljyä
300g (6dl) porkkanaraastetta
100g pähkinärouhetta (mantelikin käy)

Päällinen
200g tuorejuustoa
100g voita
250g tomusokeria
(Ainekset sekoitetaan keskenään.)

Sokeri ja kanamunat vaahdotetaan, kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja sitten kaikki loput ainekset sokerivaahdon joukkoon. Paistetaan 175 asteessa noin 30 minuuttia. Pohja jäähdytetään ja päällinen levitetään viimeisenä. Päällimmäiseksi ripotellaan kanelia tai vaihtoehtoisesti puolukoita, pähkinärouhetta tms.

Aika makeaa, että sokereissa voi kyllä ottaa jonkun prosentin pois ja vehnäjauhoista laitoin puolet täysjyvällä, joka toimi hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!