30. kesäkuuta 2011

Propolis-faneja? Anyone?

Isä tutustutti mut propolikseen eli kittivahaan. Virosta sitä saa suklaalevyihin piilotettuna luontaistuotekaupoista. Tämä luonnon tuottama "antibiootti" rupesi kiinnostamaan myös allekirjoittanutta. Moni asia, joka piilotetaan suklaaseen herättää toki mun mielenkiinnon. Kittivaha kiinnosti kyllä ihan ilman suklaatakin, koska sairastan Crohnin tautia, joka pitää kehoa koko ajan tulehdustilassa. Antibioottia ei toki voi aina syödä, mutta luonnontuotetta ehkä voisi.

Ostin itselleni Tallinnasta tuota suklaata. Olen sitä nyt syönyt pari palaa päivässä. Internetin ihmemaailmasta selvittelin kittivahan hankkimiskanavia täällä Suomessa. Sitä saa ihan ilman suklaatakin ja hinta tuntuu pienemmältä kuin noiden suklaiden kilohinnat. Voisihan tuota hankkia jonkun erän pidempiaikaista kokeilua varten.
Kaikkiin hullutuksiin ei varmaan kannattaisi lähteä mukaan, mutta tää on ainakin luonnontuote ja lähituote. Sitä ei lennätetä tänne mistään tosi kaukaa, vaan tuote on kotimainen. Kuukkeli kertoo lisää tuotteesta. 

Onko kukaan hurahtanut propolikseen?

5 kommenttia:

 1. Mä olen hurahtanut propolis-eukalyptuskarkkeihin, niitä mussuttelen talvisin... ja kurkkukipuun oon käyttänyt propolissuihkutetta :) Nyt sulta opin sen suomalaisen nimen - kiitos!

  VastaaPoista
 2. Heti löyty toinen hurahtanut! (ja ei varsinaisesti yllätä, että sukulainen :D )
  Onko ne italialaisia tuotteita? Tuollaisille karkeille voisi olla markkinoita Savelassa ja meilläkin!

  VastaaPoista
 3. Täytyy tuoda elokuussa :) Ne ei kyllä taida olla italialaisia... oisko Saksasta... pitää ihan tarkistaa.

  VastaaPoista
 4. Tiesitkö että iherb-nettikaupassa myydään 50% luomulaatuista propolista 30ml pullo 6e hintaan?

  On halpaa ja tosi voimakasta. Itsellä just pullo pöydällä. Niin halpaa ja ihmeellisen vahvaa että käytän joka päivä. Itse en ole mikään nettikaupoista tilailija ja tuo onkin ainoa mistä olen uskaltanut tilata :)

  VastaaPoista
 5. Pitää käydä katsomassa. Mä netistä katselinkin noita ja tuossa on kyllä hinta kohdallaan vrs. noi suklaat. T: Seena

  VastaaPoista

Kiitos kommentista. Ilahduin!