12. kesäkuuta 2011

Jauheliha-kesäkurpitsavuokaa eilen ja tänään.

Marttojen reseptiarkistosta löytyi taas kokeilemisen ja tuunaamisen arvoinen resepti.

1 kesäkurpitsa
2 tomaattia (neljä laitoin)
4 perunaa (kuusi perunaa meni)
300g jauhelihaa (350g jäi koiran osuuden jälkeen pakettiin)
2-3 valkosipulin kynttä
2 tl rypsiöljyä voitelemiseen
suolaa (en laittanut)
mustapippuria (laitoin lopuksi tomaattien päälle)
1-2 sipulia
1/2 dl hienonnettua persiljaa (ei ollut persiljaa, ilmankin pärjäsi)
1 rkl sinappia
+omana tuunauksena jauhelihan sekaan laitettiin chilitomaattimurskaa.

1. Viipaloi kesäkurpitsa ja tomaatit, kuori ja raasta perunat.
2. Lisää jauhelihan joukkoon perunaraaste, puserrettu valkosipuli, suolaa ja pippuria.
3. Sekoita keskenään hienonnettu sipuli, persilja ja sinappi.
4. Levitä voidellun uunivuoan pohjalle ensin kesäkurpitsaviipaleet, sitten lihamurekeseos, sen päälle sinappiseos ja lopuksi tomaattiviipaleet.
5. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 40-45 minuuttia.
6. Loppuvaiheessa voit suojata foliolla. Tarkista kypsyys.

Meillä paistettiin jauheliha jo etukäteen, koska siitä tehtiin myös koiralle ruokaa samalla ja laitettiin tomaattichilihässäkkä siihen sekaan. Siitäkin tuli ihan hyvä "lihamurekeseos."

Lihan voi helposti jättää pois ja sekaan raastaa vaikka porkkanaa. Kaalikin voisi olla hyvä.

Niin ja ... juusto!
                                                                                                                                                                                     
    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!