18. marraskuuta 2013

Raakaruokakokeilu kakun muodossa.

Lähdin kokeilemaan raakaravinnon valmistamista. Ensimmäinen raakaravintokokeilu osui raakajuustokakkuun, jota "mainostettiin" ihan parhaana. Reseptin löydät täältä.

Kakku oli ja on tosi hyvää! Se oli helppo tehdä ja aineet oli aika peruskauraa - tai ei siis mitään viljatuotetta, vaan peruspähkinää. Kaikki tarvittava löytyy lähikaupasta. Kakun osalta on ehkä vaikea ymmärtää, että se on terveellistä - kun se kuitenkin maistuu kakulta!
Slurps, ---ai niin kuvakin piti ottaa.

Sitä vaan mietin, että miten sitä kuuluisi ensimmäisen syöntikerran jälkeen säilyttää? Se on nyt laitettu takaisin pakastimeen. Voiko sitä sulattaa moneen kertaan? No, lähipäivät näyttää.

Resepti löytyy siis linkistä yllä. Muutama kommentti omaan reseptiversiooni. Mä käytin pohjaan manteleita. Tein pohjan tupla-annoksena. Pohjan levittäminen tuntui aluksi työläältä, mutta kyllä se siitä sitten lähti kulkemaan. Marjoiksi laitoin vadelmaa ja mustikkaa.

Mä en ole mikään leipoja, mutta kyllä mä osaan surrutella asioita sekaisin ja tehdä niistä kakun - siis tuleva raakaruokamestari kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!