16. heinäkuuta 2012

Terveisiä Tampereen Asuntomessuilta: erilaisia saunoja joka makuun.

Saunoja oli paljon erilaisia. Edelleen oli tummaa, savusauna-tyyliä, mutta myös hyvin vaaleaa (joka on käsittääkseni muodissa / tulossa muotiin). Oli myös paljon sekoitusta, jossa seinät ovat savusaunamaiset, mutta lauteet sitten ihan vaaleat. Hyvinkin muodikas raffi betonityyli oli myös löytänyt ainakin yhteen saunaan. Saunojen seinissä (saunan ja pesutilan välissä) oli käytetty paljon lasia. Nähtävästi messukohteiden rakentajille oli kyseinen lasifirma tarjonnut alella tuotteitaan, koska lähes kaikki olivat päätyneet tähän yritykseen. Saunojen valaistus mietitytti ja oli ihmettelyn alla. Ne pienet valopisteet katossa on mielestäni jo aika nähty. Ei niissä mitään vikaa toki ole, mutta joskus ihmetyttää, että eikö saunaa voi valaista muuten vai haluaako ihan aikuisten oikeasti kaikki sellaiset? Valoissa oli käytetty näitä pisteitä, mutta paljon oli ihan luonnonvaloa ikkunoista, lauteiden alla olevia valoja ja ledivalonauhoja myös. Kaikissa taloissa oli muuten sauna. Joskus katsoin ruotsalaisten talofirmojen nettisivuja, niissä ei ole saunoja. Höyry- tai muita erikoissaunoja ei ollut. Muutamassa kohteessa oli erillinen sauna pihalla.


Vaaleat saunat olivat yllättävänkin kauniita ja jäi jopa ajatustaa, että haluaisimmeko me myös todella vaalean saunan omaan taloon. Hyvin vaaleaksi käsitelty pinta on tarvittaessa mahdollista käsitellä tummemmaksi.

Sitten oli tätä koko tummaa.


Tumman ja vaalean yhdistelmä. Ei paha tämäkään, varsinkin kun on ikkuna tuomassa valoa. Uutta.


Riippuvat istuimet. Ovat varmasti mukavat. Me rakennamme saunan itse, joten ei päästä testaamaan näitä.


Tässä näitä todella vaaleita saunoja. Toisessa modernit boxit lauteina ja niiden sisällä vielä värivalot. 


Perinteisempää lauteiden väriä tummilla seinillä.


Löytyi sauna, jossa on lasia vain ovi. Kaikki eivät olleet ottaneet lasiseinää. Lasiseinä on erittäin hieno, mutta tietysti messuilla haluaa nähdä erilaisia ratkaisuja, joten tämä vastasi siihen tarpeeseen. Perinteisempää.


Tämä kiuas on muuten ihqu, mutta sen hinnassa on yksi nolla liikaa. Luvun loppupuolella se nolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!