5. huhtikuuta 2012

Taikinapyörästä asiaa.

Tiistaina leivoin raejuustosämpylöitä. Ohjeessa kehotettiin jakamaan taikina levyiksi taikinapyörällä. Hetki mietitään, että mikä on taikinapyörä. Sitten tajutaan, että se liittyy jotenkin joulutorttuihin. Mies tekee aina joulutortut. Olenko nähnyt miehen käyttävän taikinapyörää? En. Onko meillä taikinapyörä? Katso laatikosta. Ei ole. Tarvitseeko ihminen taikinapyörän? Saman voi tehdä haarukalla tai veitsellä.

Seuraavana päivänä tuli MeNaiset postiluukusta ja pääkirjoituksessa pohdittiin, että miksi ihminen hyljeksii arkeaan helpottavia, muutaman euron asioita? Perussyy on kirjoituksen mukaan kapina sovinnaisia ja arkisia esineitä vastaan. Jossain vaiheessa kasvaa aikuiseksi ja hyväksyy tällaiset esineet, mutta ei muista kuitenkaan ostaa niitä. Voi olla! En mä tiedä. Mä muistin tammikuussa ostaa oikean piirakkavuoan monen vuoden tarpeilun jälkeen. Pari kuukautta vuoka oli välisäilytyksessä vielä Helsingissä ja lopulta se on kotona. Heti tein tämän piirakan. Olihan se helpompaa tehdä suoraan piirakkavuokaan kuin jakaa taikinaa kaikenlaisiin pieniin vuokiin tai pellille askarreltuun leivinpaperihässäkkään. Eletään aikuisesti ja tehdään piirakka vuokaan. Ehkä joskus hommataan jopa taikinapyörä. Onko taikinapyörä ja pizzaleikkuri sama asia ja yhdistettävissä? Jos me hommataankin pizzaleikkuri.

Kaikille taikinapyörän omistajille tämä ohje joulutorttujen välillä tehtäväksi:

Raejuustosämpylät

5 dl maitoa
1 tlk/200g raejuustoa (luomu)
1 tl yrttisekoitusta
50g hiivaa
4 dl kaurahiutaleita (luomu)
1/2 dl öljyä (luomu)
1 tl suolaa
n. 7dl hiivaleipäjauhoja

Lämmitä maito ja sekoita siihen kauhalla muut aineet tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille ja anna kohota. Jaa levy taikinapyörällä ruuduiksi. Paista 250c noin 10 minuuttia.
Lähde: Itä-Hämeen Martat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!