18. lokakuuta 2011

Liian lyhyt hame ja shortsit.

Kävin jokin aika sitten katsomassa Liian Lyhyt Hame-esityksen Lahden Sibeliustalossa. Menin pyörällä, joten en voinut puketua liian lyhyeen hameeseen, mutta laitoin liian lyhyet shortsit. En oikein osannut odottaa esitykseltä mitään. Rehellisesti sanottuna en ole varma sainko silti rahoilleni vastinetta. Osa esityskiertueen tuotosta menee hyvätekeväisyyteen eli Ensi-ja turvakotien Liitolle. Hyvä näin. He ainakin saivat ansaitusti osansa rahoistani ja myös toiminnallensa huomiota. Hyvä siis näin.

Sofi Oksanen kerää nimellänsä ihmiset paikalla ja paikan päälle päästyään ihmisiä viihdyttää lähinnä Maija Kaunismaa. Maija toki tulkitsee Sofin tekemiä tekstejä laulamalla ja pianolla, joten onhan Sofi osansa esityksestä hoitanut. Shown voi ostaa myös kotiin kirjana ja CD-levynä.


Aluksi mä vain tuijotin Sofia. Onhan hän jotenkin mystinen. Sofi on yllättävän pieni nainen. Hiukset tekevät koko hahmosta isomman vaikutelman. Aikani tuijotettuani pääsin mukaan esitykseen, sen verran kun nyt ylipäänsä pääsin mukaan. Maija tosiaan oli viihdyttävä, mutta Sofin maailmanparannuspuheet olivat hyvin jäykkiä. Asia oli hyvää, mutta todella nippeli-/numerotietovetoista. Tekstiä olisi pitänyt työstää paljon pidemmälle, jotta siinä olisi kuuntelijana pysynyt perässä. Aiheet olivat hyviä ja tärkeitä, mutta viimeistely oli jäänyt. Joutui välillä oikein näyttelemään, että on ihan messissä ja kiinnostuneena odottaa jatkoa.


Jossain vaiheessa mietin, että siinä oli sellaista vanhan maailman tuntua. Historiassa viisas mies esiintyy kansanjoukoille, rahvaalle - nykymaailmassa viisas nainen puhuu ja kansanjoukko kuuntelee sekä oppii.

Aiheet olivat hyviä ja puhuttelevia. On ihan aiheellista kerätä salillinen naisia yhteen ja kertoa heille, että yhteiskunnassamme (jonka me kaikki muodostamme) hiljaisesti hyväksytään erilaisia naisiin kohdistuvia väkivallantekoja. Katsotaanhan kaikki peiliin.

Hyväntekeväisyyttä kuitenkin, joten hauskan loppulaulun myötä ihan hyvillä mielin poljin kotiin. Kyllä se koomassa sohvalla vietetyn illan voitti.

kuvat: liianlyhythame.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!