8. lokakuuta 2011

"Vähän-niinku-lasagnea"-viikko

Lidlissä on  mainosten mukaan Ranska-viikot. Meillä on vähän-niinku-lasagnea-viikot. Viikolla tein lasagnen kaltaista ruokaa, jossa lasagnelevyt korvattiin kesäkurpitsaviipaleilla ja tänään levyt korvattiin tortilloilla. Vähän-niinku-lasagne-viikoilla on otettu myös parit kuvat tehdyistä ruoista ja ihmetelty, miten ruokaa tulisi kuvata, jotta se ei näyttäisi kertaalleen syödyltä? Tällä viikolla ei ainakaan löytynyt vastausta tähän kysymykseen. Älkää antako kuvien viedä ruokahalujanne. Tää on tätä tosi elämää, ei muoviruokaa nämä.

Eiku tämän nimihän on Kesäkurpitsamoussaka. Ei siitä kyllä moussaka tullut mieleen, vaan lasagne.

Jauhelihakastike
400g paistijauhelihaa
2 sipulia
1 rkl rasvaa
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
1-2 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 rkl pizzamaustetta
Juustoinen munamaito
1 dl maitoa
1 prk (2,5dl) mautettua ruokakermaa Kolme juustoa (tää ei maistu miltään, ihan voi laittaa tavallista kermaa)
3 munaa
1/2 tl suolaa
Väliin
n. 800g (3-4) kesäkurpitsaa
Pinnalle
1 pussi (150g) mozzarella-raastetta 

Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit rasvassa. Lisää tomaattimurska, hienonnetut valkosipulin kynnet, suola ja pizzamauste. Anna kiehua 2 - 3 min. Yhdistä munamaidon aineet. Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa pitkiksi viipaleiksi. Käytä juustohöylää niin saat ohuita viipaleita. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta ja kesäkurpitsaviipaleita. Kaada puolet munamaidosta vuokaan, kun kerroksista puolet on koottu. Jatka loppuun ja kaada loppu munamaito päälle. Lado päällimmäiseksi kesäkurpitsaa. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 200 asteessa n. 60 min tai kunnes kypsä. Peitä paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa.

Kesäkurpitsamoussaka

Tänään tein lasagnen kaltaista ruokaa, jossa lasagnelevyt korvattiin niillä sellaisilla tortilla-jutuilla. Tortillalasagne. Vaikka itse sanonkin, niin tästä tuli nam, nam. Onneksi sitä jäi vielä huomiselle!

Valmistusaineet
1 pkt (6kpl) isoja vehnätortilloja (käytin niitä täysjyväversioita)
Kastike
400g paistijauhelihaa
sipulia (kehotetaan käyttämään pakastetta 200g, mä en kehoita tekemään näin)
2 rkl rasvaa
3/4 tl suolaa
2 tl pippurisekoitusta
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
1 prk (2,5dl) ruokakermaa maustettua, Kolme juustoa (Kippari-juusto-versiota laitoin ja oli tosi hyvää)
1 dl persiljaa (vaihdoin tän pinaattiin, kun sitä oli)
150g mozzarella-raastetta (200g fetajuustoa murensin mukaan ja mozzarellapussin jämät)

Paista jauheliha ja sipulit rasvassa pannulla. Mausta. Lisää tomaattimurska ja ruokakerma. Anna kiehahtaa. Nosta levyltä. Lisää hienonnettu persilja. Laita reilun kokoiseen pyöreään tai suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan kerroksittain ohuelti kastiketta, tortilloja (leikkaa suorakaiteen muotoiseen vuokaan tortillat puoliksi) ja juustoraastetta. Ripota pinnalle loppu juustoraaste. Paista 225c uunin ala/keskiosassa 10-15 min.
 
Tortillalasagne
 
Molemmat reseptit on Valion. Molempiin käytin laajemmin mausteita, mitä ohjeissa on ja suolan jätin pois kokonaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!